Ubodali ji a utekli. Útočníci v Británii napadli dvanáctiletou dívku, ta zraněním podlehla

Zavražděná Ava White

Někdo v Liverpoolu ubodal dvanáctiletou dívku jménem Ava Whiteová, když byla s přáteli v centru města u rozsvěcení vánočního stromu. Pro podezření z vraždy policie zatkla tři chlapce. Zároveň hledá stříbrnou dodávku s možnými svědky útoku, kteří by mohli objasnit, co se na místě stalo.

Ava Whiteová byla s přáteli v centru Liverpoolu u rozsvěcení vánočního stromu. Podle pátečního prohlášení policie ji někdo napadl zhruba ve 20:40 místního času. Avu pak našli kolemjdoucí svíjející se na zemi a poskytli jí pomoc, uvádí web CNN.

„Na místo přijeli záchranáři a Ava byla převezena do dětské nemocnice Alder Hey, kde bohužel i přes veškerou snahu zdravotnického personálu krátce nato zemřela,“ uvádí prohlášení policie.

„Domníváme se, že se Ava dostala s přáteli do slovní potyčky, která vyvrcholila napadením, to se jí stalo osudným. Podle našich informací pak pachatelé utíkali po School Lane přes Hanover Street do Fleet Street,“ uvedla na svém webu liverpoolská policie.

Policie v souvislosti s napadením zadržela a vyslýchá chlapce ve věku 13, 14 a 15 let. Policie zveřejnila i záznam, na kterém je stříbrná dodávka, a prosí, aby se její posádka ozvala. Měla totiž možnost vidět, jak k incidentu došlo, a polici by mohla významně pomoct při vyšetřování.

Tagy: