Řidič na Zlínsku vjel do zahrádky restaurace. Vážně zranil dva muže

Muž najel vozem do restaurační zahrádky. Vážně zranil dva muže.

Auto najelo do hostů

Vážnou dopravní nehodu v úterý kolem 20. hodiny řešili záchranáři v obci Želechovice nad Dřevnicí na Zlínsku. Při výjezdu z parkoviště řidič mercedesu vjel do restaurační zahrádky. Vážně zranil dva muže, ti byli transportováni do nemocnice.

Mercedes řídil 62letý muž. „Chtěl odjet z parkoviště, u zahrádky ale narazil do dvou návštěvníků restaurace, kteří v tu dobu seděli u jídelního stolu. Oběma mužům ve věku 48 a 42 let způsobil těžké zranění. Záchranáři je převezli do nemocnice,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Podle mluvčího záchranářů Jakuba Omelky utrpěl starší muž vážnější zranění než jeho kolega. „Byl proto transportován na urgentní příjem do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB). Mladší muž byl převezen do KNTB na traumatologii se středně těžkým poraněním,“ uvedl.

V 19:57 hodin vyslal operační důstojník HZS kraje dva cisternové automobily profesionálních hasičů ze stanice Zlín k...

Posted by HZS Zlínského kraje on Tuesday, September 7, 2021

U řidiče vozu byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Vzniklá škoda na voze a zařízení restaurace byla předběžně vyčíslena na 75 tisíc korun.

„Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou až čtyři roky odnětí svobody. Veškeré okolnosti, které s touto nešťastnou událostí souvisí, prověřují dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty,“ informovala mluvčí policie.

„Proškolení příslušníci HZS kraje následně poskytli na místě přítomným svědkům i první psychickou pomoc,“ doplnil mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Tagy: