Řidič prchal před policií garážemi televize Prima. Utéct domů nestihl a skončil v poutech

Policisté pronásledovali řidiče skrz garáže TV Prima

Řidič ujížděl garážemi před policií

Policisté zveřejnili záběry z honičky, která se v pátek odehrála v pražských ulicích. Skončila hned vedle sídla televize Prima. Šofér se zákazem řízení se snažil hlídkám ještě utéct. To se mu ale nepovedlo a po krátkém pronásledování skončil v poutech.

Vše odstartovalo v ulici Jana Želivského v pražských Strašnicích v pátek odpoledne. Záznam z palubní kamery policejní hlídky začíná o ulici dál. To už řidič moc dobře věděl, že má policisty v zádech. „Řidič vozidla nereagoval na pokyny k zastavení a hlídce se snažil ztratit a ujet,“ uvedl zasahující policista.

V jednu chvíli se chtěl vyhnout autu, které čekalo v křižovatce. Vjel na chodník a pokračoval dál v jízdě. Kolem Olšanských hřbitovů to vzal na červenou a pak projel garážemi televize Prima. „Při ujíždění pražskými Strašnicemi nakonec najel na chodník, kde za jízdy vyskočil z vozidla a začal před hlídkou utíkat,“ popsal policista řidičovo jednání.

Stačilo pár metrů a třiadvacetiletý muž skončil v poutech. Potom už bylo jasné, proč řidič tak zoufale ujížděl. Za volantem neměl co dělat, má totiž zákaz řízení. Když vyskočil z auta, zřejmě jej už nestačil zabrzdit, takže se samovolně rozjelo a skončilo v betonovém podstavci. „Po dopadení nám sdělil, že utíkal domů, že mu zbývalo pouze 50 metrů od dveří,“ uvedl zasahující policista.

Místo u sebe doma ale skončil na policejní služebně. Bylo velké štěstí, že nikoho během šílené jízdy nesrazil. V hustém provozu ale ohrozil několik řidičů. Případ budou dál řešit dopravní policisté. Šoférovi hrozí až dva roky vězení.

Tagy: