Tragédie v New Yorku: Řidič školního autobusu srazil dívku a ujel. Vše zachytila kamera

Řidič školního autobusu v New Yorku na křižovatce srazil 15letou dívku. Na místě zemřela.

Řidič školního autobusu srazil dívku, zemřela

Obrovská tragédie se odehrála na jedné křižovatce v New Yorku. Řidič školního autobusu srazil patnáctiletou dívku, neposkytl jí první pomoc a ta těžkým zraněním na místě podlehla. Zda si jí řidič vůbec nevšiml, nebo z místa nehody záměrně ujel, je předmětem vyšetřování.

Na videu z bezpečnostních kamer je zachycen školní autobus projíždějící křižovatkou v New Yorku. V jednom momentu je vidět, jak jeho řidič sráží dítě. Očitý svědek, který odmítl vypovídat na kameru, uvedl, že zaslechl křik a pak už jen zahlédl autobus, který odjížděl od nehody, jako by se nic nestalo.

„Ubohé dítě. Bylo to ještě mladé děvče. Vypadalo to, že řidič si nárazu ani nevšiml. Bohužel ale připravil o život bezbranné a nevinné dítě,“ přiblížil tragédii svědek. Policie obdržela hlášení od kolemjdoucích v osm hodin ráno. Na místě našli patnáctiletou dívku, jak nehybně leží na zemi. Přivolaní lékaři vzápětí konstatovali smrt. Autobus ovšem byl už dávno pryč.

„Školní autobus? To je otřesné,“ komentoval situaci Michael Aryeh, který žije poblíž inkriminované křižovatky. Lidem z okolí se o tragédii jen těžko mluví. „Víte, když slyšíte někoho křičet o pomoc, ale už nemůžete vůbec nic dělat... je to zdrcující,“ dodal svědek.

Vyšetřovatelé použili k identifikaci řidiče autobusu právě záběr z bezpečnostní kamery. Muž se však nedlouho poté sám přihlásil na policejní stanici. Podle svědků byl autobus v době srážky plný dětí.

Tagy:
nehoda policie smrt dívka New York vyšetřování autobus řidič svědek děti USA videokamera bezpečnostní kamera školní autobusová linka