Děsivá nehoda na Královéhradecku. Řidič SUV vjel přímo pod kola kamionu, čelní srážku nepřežil

Na Královéhradecku se v pondělí časně ráno srazilo osobní auto s nákladním vozem. Řidič SUV čelní střet s kamionem nepřežil. Nehoda se odehrála krátce po třetí hodině ranní na rovném přehledném úseku silnice I/11 za obcí Lovčice ve směru na Prahu. Na místo se ihned sjelo několik hasičských jednotek z Královéhradecka, ale i ze stanic Nymburk a Poděbrady.

Hasičům bylo hned při příjezdu na místo jasné, že kdokoli v osobním autě seděl, neměl šanci přežít. „Jednalo se o dopravní nehodu osobního a nákladního automobilu, řidič osobního auta byl na místě mrtvý,“ uvedl velitel zásahu hasičů Libor Otčenášek.

Bílé SUV ze zatím neznámých příčin pravděpodobně vjelo do protisměru, kde se čelně srazilo s protijedoucím kamionem, pod jehož kabinu ho náraz skoro celé napěchoval. Třiačtyřicetiletý řdič osobního auta zůstal zaklíněný uvnitř vozu. Řidič kamionu se při nehodě těžce zranil, podle informací CNN Prima NEWS má zlomenou páteř a utrpěl šok.

Místo nehody bylo několik hodin neprůjezdné kvůli komplikovanému zásahu. Hasiči museli použít kromě hydraulického nářadí také těžkou techniku. „Použili jsme dva vyprošťovací automobily. Jeden kabinu nákladního automobilu nadzvedl a druhý vyprostil osobní automobil zpod náklaďáku,“ dodal velitel zásahu hasičů. Proč a za jakých okolností se tragédie stala, teď musí zjistit policejní vyšetřovatel, který také upřesní způsobenou hmotnou škodu.

Tagy: