Řidič u Třeboně nepřežil náraz do stromu. Dostal údajně smyk

Řidič osobního auta byl po příjezdu policie po smrti

Při nehodě, která se stala v sobotu večer u Třeboně, zemřel šestačtyřicetiletý řidič osobního auta. Vůz dostal smyk, vjel mimo silnici a narazil do vzrostlého stromu. Nehoda se stala na silnici číslo 24, která byla po dobu vyšetřování nehody částečně průjezdná.

U nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Muž ale po jejich příjezdu už nežil.

„Policisté dalším šetřením zjistili, že řidič (ročník 1974) jel s osobním vozidlem značky Škoda Octavia Combi ve směru Majdalena–Třeboň, kde v místní části Holičky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostním podmínkám, kdy po projetí levotočivou zatáčkou na mokré, místy namrzající vozovce, dostal smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil levou stranou do vzrostlého stromu,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura.

Během tří svátečních dní od 24. do 26. prosince se na jihu Čech stalo 16 dopravních nehod. Kromě jedné oběti se při nich lehce zranilo dalších 11 lidí. V roce 2019 se 14 svátečních nehod obešlo bez tragických následků, pět lidí se při nich lehce zranilo. Vyplývá to ze statistik nehodovosti na webu Policie ČR.

Tagy: