Opilé řidičky se pokusily uplatit policisty. Hrozí jim šest let vězení

Během jedné noci se dvě ženy v Praze pokusily uplatit policisty

Dvěma ženám, které v noci na pondělí v Praze řídily opilé a pokusily se uplatit zasahující hlídku, hrozí až šest let vězení. Uvedl to mluvčí policie Richard Hrdina. U první, 53leté ženy, dechová zkouška prokázala jedno promile. Následně se přiznala, že pila s kamarádkou vodku. Druhá nadýchala 1,5 promile. Obě nabízely úplatky kolem deseti tisíc korun.

Jako první policisté zadrželi opilou 53letou řidičku vozu Škoda Fabia. Podle oznámení, které policisté dostali, vůz kličkoval na silnici a najížděl na obrubník. Hlídka auto vypátrala v Tupolevově ulici u obchodního domu. „Když se ji policisté snažili zastavit, tak nebyla schopná ani udržet auto v klidu a v jednu chvíli začala dokonce proti hlídce couvat. Nebýt bleskurychlé reakce řidiče služebního vozidla, došlo by k nehodě,“ uvedl Hrdina.

Podle něj žena následně policistům přiznala, že s kamarádkou popíjela vodku a také bourala v podzemních garážích v místě bydliště. „Namísto projevu lítosti ze svých činů však žena policistům nabídla úplatek deset tisíc korun pro každého, a navíc i lékařskou a lázeňskou péči, protože si prý nemůže dovolit přijít o řidičský průkaz,“ doplnil Hrdina.

Další opilou řidičkou, kterou policisté v noci na pondělí zadrželi, byla 36letá cizinka. Hrdina uvedl, že při silniční kontrole v Praze 4 jí nepomohlo ani přeskočení na zadní sedadla z místa řidiče. I ona se snažila výměnou za beztrestnost vnutit policistovi do ruky hrst bankovek v celkové hodnotě 9 700 korun.

Obě ženy u policistů s poskytnutím úplatku nepochodily, a tak jsou v současné chvíli podezřelé ze spáchání trestného činu podplácení, za což jim v případě odsouzení hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

Tagy: