Divoká honička v Praze. Řidič měl v kradeném autě drogy a hledaného muže, už je ve vězení

Pražští policisté o víkendu absolvovali další automobilovou honičku. Ujížděl před nimi šofér se zákazem řízení a navíc v kradeném voze. Nakonec havaroval v obytné čtvrti a jen díky velkému štěstí nikomu neublížil.

V neděli dopravní policisté hlídkovali na jižní spojce. U sjezdu si ale všimli kradeného auta. Jejich taktika v takovém případu velí raději obezřetně vyčkávat, až budou v dosahu další hlídky. V tomto případě si jich ale řidič kradeného vozu všiml.

Prudce sešlápl plyn a začal ujíždět. Z rychlostní silnice sjel a zamířil rovnou do vilové čtvrti na okraji Štěrbohol. Kličkoval mezi rodinnými domy a u obchodního centra, kde byla o adventní neděli hustá doprava, se vrátil zpět.

Kradané auto a drogy

Při průjezdu vilovou čtvrtí ve Štěrboholech byla jízda řidiče nejnebezpečnější a tam také nakonec havaroval. Naštěstí bez následků pro další účastníky silničního provozu. Kromě kradeného vozu policisté u řidiče, který už dříve přišel o řidičský průkaz, objevili pervitin a o chvíli později zjistili, že muž, který seděl na sedadle spolujezdce, je už dlouho v pátrání. Státnímu zástupci tak s řidičem už došla trpělivost.

„Dnes (ve středu, pozn. red.) dopoledne proběhlo líčení u soudu, kde byl pachatel odsouzen k 16 měsícům nepodmíněně,“ řekl pro CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR hl. m. Prahy Jan Daněk. Jen pár dní po své divoké jízdě si už tak začal odpykávat svůj trest.

Tagy: