Řidiče na Vespě pronásledovaly tři hlídky pražských strážníků. Zřejmě byl zdrogovaný

Když muž z Vespy spadl, pokoušel se utéct po svých.

Ujížděl strážníkům na Vespě

Hned tři hlídky městských strážníků naháněly v sobotu večer po pražském Karlíně řidiče Vespy, který neváhal projet křižovatku na červenou. A když z motorky spadl, pokoušel se schovat mezi auty. Jeho zběsilý úprk nebyl bezdůvodný: Muž měl uložen zákaz řízení a zřejmě byl i zdrogovaný.

Všechno začalo v Koželužské ulici. Přes Elsnicovo náměstí vjel motocyklista do slepé Chocholouškovy ulice, kde najel na chodník. „Zde ho jeden člen hlídky začal pronásledovat pěšky, jeho výzev k zastavení si ale muž nevšímal a přes trávník vjel zpátky do Koželužské ulice,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová začátek honičky, která se odehrála v sobotu v podvečer.

Poté, co ujíždějící řidič projel další křižovatkou na červenou, se za ním vydala další autohlídka. „Následovala jízda Voctářovou ulicí až do ulice Sokolovská, kde motocyklista nerespektoval zákaz vjezdu a najel na travnatý tramvajový pás, kde následně havaroval,“ řekla Seifertová.

Z motorky muž spadl, ale ani to jej nezastavilo a rozhodl se utéct. „Běžel ulicí Za Invalidovnou do Molákovy, kde se strážníkovi, který běžel za ním, schoval. Třetí autohlídka si při projíždění ulicí U Sluncové povšimla muže schovávajícího se mezi zaparkovanými auty. Když u něj zastavila, dal se muž na útěk,“ uvedla Seifertová.

Jeden strážník se vydal za ním, druhý přejel autem k železničnímu koridoru směrem na Žižkov a zablokoval mu cestu. V téhle „pasti“ pak muž uvízl a strážníci ho za pomoci donucovacích prostředků zadrželi.

„Při lustraci vyšlo najevo, že 39letý řidič má vysloven zákaz řízení do roku 2022. Odmítl se také podrobit orientačnímu testu na drogy. Případem se nyní zabývají policisté,“ dodala Seifertová.

Tagy: