Řidiči aut ohrožovali kamion, který ujel od nehody. Záběry ukazují konflikt na Olomoucku

Konflikt řidičů v Mikulovicích

Potyčka řidičů na Olomoucku

Potyčkou a poškozenými vozidly skončil incident mezi řidiči osobních vozidel a nákladního vozu s návěsem na Jesenicku. Kamionu, který nezastavil po nehodě a mířil směrem k polské hranici, bránili šoféři aut v předjíždění, jeden ho dokonce vybržďoval. Vše se vyhrotilo na světelné křižovatce v Mikulovicích, na které všichni zastavili a dostali se do konfliktu, uvedla policie. Škoda na vozidlech odhaduje na desetitisíce korun.

Nebezpečná jízda se odehrála v pátek v poledních hodinách v okolí obcí Česká Ves a Mikulovice v okrese Jeseník. Záběry z palubní kamery nákladního vozu Renault, zachytily sérii situací, které zázrakem neskončily s tragickými následky.

ČTĚTE TAKÉ: Z německé dálnice se stalo vrakoviště. Ve 40 autech zemřeli dva lidé, desítky museli ošetřit

První střet měl 32letý šofér kamionu se 46letým řidičem Škody Superb. „Řidič škodovky se nedržel při pravém okraji vozovky a vjel do jízdní dráhy předjíždějícímu náklaďáku, čímž došlo ke střetu levé zadní části superbu s pravou přední boční částí nákladního vozidla,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová na webu.

Řidič nákladního automobilu po nehodě nezastavil a ujížděl směrem ke státní hranici. Cestou se snažil předjet Volkswagen Arteon, jehož 57letý řidič mu to ale nechtěl dovolit. Nejprve proto přidával plyn, přejížděl do protisměru a následně mnohatunovou soupravu vybržďoval. Incident vygradoval na semaforech v Mikulovicích nedaleko polských hranic, kde řidiči dostali do potyčky, kterou se nyní zabývají policisté.

„Předběžná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo a alkohol za volantem vyloučila u řidičů provedená dechová zkouška. Dopravní nehoda i jednání řidičů zůstává nadále v šetření policistů,“ dodala Skoupilová.

Tagy:
Škoda Superb Renault Rychle a zběsile Olomoucký kraj nákladní automobil Mikulovice Jeseník Severní Morava okres Jeseník Česká Ves