Řidička v kradeném voze srazila policistu. Ten jí prostřílel čelní sklo, drama pak pokračovalo

Policie USA

Policejní zásah v americkém městě Columbus

Policisté z Columbusu v Ohiu zveřejnili dramatický zásah policisty, který se snažil zastavit řidičku kradeného vozidla. Když se snažila před strážci zákona ujet, jednoho z nich nabrala na kapotu, přičemž on jí prostřílel přední sklo. I přes střelná zranění dál pokračovala v jízdě.

V pátek policejní oddělení v Columbusu zveřejnilo záběry pořízené tělesnou kamerou policisty, který byl ve středu sražen ukradeným vozidlem, napsal web The Columbus Dispatch.

ČTĚTE TAKÉ: Čelní srážka na hlavním tahu z Plzně do Varů. Zranilo se devět lidí, z toho čtyři malé děti

Kriminalisté se pokoušeli zastavit auto, které mělo být ukradeno v nedalekém Lancasteru. Aby dvaatřicetileté Holly Grahamové zabránili v odjezdu od čerpací stanice, chtěli strážci zákona použít zastavovací tyče. Avšak řidička začala jet zcela nevyzpytatelně.

Jeden z policistů se rozhodl zakročit rázněji a vydal se směrem k rozjíždějícímu se autu. Seržant vytáhl zbraň a namířil na vozidlo. Řidičku dvakrát vyzval, aby zastavila. Ta ovšem místo toho zrychlila a seržanta srazila.

Policista zůstal na kapotě vozu a mezitím několikrát vystřelil do čelního skla. Ženu měl minimálně jednou zasáhnout. Poté, co vozidlo přejelo travnatou plochu, aby se dostalo ven z parkoviště, seržant spadl z kapoty na silnici. I přes opakující se výzvy řidička nevystoupila z vozu. S minimálně jednou kulkou v těle pokračovala v jízdě.

Grahamová se střelným zraněním ujela ještě několik ulic, než čelně narazila do dalších dvou aut. Poté byla převezena do nemocnice, kde zůstává hospitalizována ve stabilizovaném stavu.

Holly Grahamová byla obviněna z trestného činu útoku na policistu.

Tagy: