Rocker Springsteen ruší koncerty. Až nyní vysvětlil, jakými zdravotními problémy trpí

Špatná zpráva pro americké posluchače rocku. Kvůli zdravotním komplikacím musel odložit známý zpěvák a muzikant Bruce Springsteen všechny koncerty, které byly naplánované na září. Informoval o tom na svém Instagramu. Ze strany rockera, který je na koncertní šňůře téměř nepřetržitě od začátku února, se nejedná o nic náhlého, neboť během roku zrušil již několik show. Přesný důvod takového rozhodnutí však svým fanouškům nesdělil a raději mlžil. Až nyní se rozhodl poodhalit fanouškům svůj zdravotní stav. O hudebníkově oznámení píše web Fox News.

Sprigsteen svým věrným posluchačům, kteří se těšili na vystoupení nabité energií, na svém Instagramu sdělil nemilou zprávu o zrušení všech zářijových koncertů. Muzikanta doprovází na turné kapela The E Street Band, u jejíhož vzniku umělec v sedmdesátých letech stál.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Překvapení od Rolling Stones. Kapela oznámila den, kdy vyjde nové album Hackney Diamonds

Právě jejího názvu využil na začátku svého sdělení. „Tady na E Street nás velmi trápí, že musíme koncerty odložit,“ uvedl rocker. „Nejprve se chceme omluvit našim úžasným fanouškům ve Filadelfii, kteří nám pár týdnů nazpět chyběli,“ napsal s odkazem na zrušený koncert v americké metropoli.

„Vrátíme se, abychom vynahradili zrušené show a nejspíš budou i jiné. Děkujeme za pochopení a podporu. Na koncertní šňůře po USA jsme si to opravdu užili a těšíme se na další skvěle strávený čas,“ stojí na konci příspěvku.

Hudebník začal své turné 1. února a od té doby koncertuje bez větší přestávky, připomíná web Fox News. Diváky potěšil nejen ve Spojených státech, ale rovněž i v několika evropských zemích. Již v březnu či srpnu však musel kvůli nemoci zrušit několik vystoupení, například ve městech Albany, Columbu či Uncasvillu. V srpnu dokonce oznámil odložení jen pár hodin před začátkem show.

Nikdy však blíže nespecifikoval, jaké zdravotní komplikace jej vedly k rozhodnutí zrušit naplánované vystoupení. Až nyní světoznámý muzikant odhalil, že se potýká s příznaky žaludečního vředového onemocnění. Tyto záněty se vytvářejí uvnitř žaludku či na stěně tenkého střeva a projevují se nejčastěji silnou bolestí v oblasti břicha.

Podle příspěvku, který umístil na své sociální sítě, mu lékaři doporučili, aby odložil termíny všech vystoupení v září, během nichž měl se skupinou projet východní pobřeží Států. Turné s názvem „Born in the USA“ (Narozen v USA, pozn. red.), by mělo pokračovat v Kanadě. Závěr šňůry rocker odehraje v Arizoně a Kalifornii, přičemž závěrečný koncert je naplánován na 10. prosince v San Franciscu.

Tagy: