Policisté nevěřili svým očím. Chytili namol opilou expertku na závislosti, nabořila dvě auta

Řídila namol opilá, sama má přitom v popisu práce pomáhat lidem závislým na alkoholu. Odbornici na léčbu alkoholismu a toxikomanie zadržela v sobotu žilinská policejní hlídka, informuje slovenský web noviny.sk.

Opilá psychiatrička si sedla za volant, ačkoli by měla dobře vědět, jaké následky může přinést řízení pod vlivem alkoholu, píše web noviny.sk. Podle soudce Okresního soudu v Žilině Marka Šenkára byla žena zadržena policií v deset hodin dopoledne.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivé záběry: Mladík najel na zastávku plnou lidí a těsně minul chodce. Z místa nehody ujel

Během kontroly se řidička podrobila dechové zkoušce. Mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Žilině Gabriela Kremeňová uvedla, že při ní nadýchala 2,6 promile alkoholu.

„Jde o osobu, která zároveň vykonává znaleckou činnost. Je uvedená v seznamu, který spravuje ministerstvo spravedlnosti,“ řekl Šenkár.

„Řidičce byla omezena osobní svoboda a zadržen řidičský průkaz,“ informovala Kremeňová.

Jakmile žena vystřízlivěla, čekalo ji obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky, uvádí TV JOJ. Šenkár tvrdí, že projevila lítost nad spáchaným činem.

Ženě hrozila ztráta svobody až na jeden rok, díky trestnímu příkazu však dostala jen podmínku. „Byl jí uložen trest odnětí svobody na čtyři měsíce s podmínečným odkladem jeho výkonu na zkušební dobu 12 měsíců,“ doplnil Šenkár.

Soudce jí udělil navíc zákaz řízení. Šenkár dodal, že se jedná o zákaz řídit jakékoli motorové vozidlo po dobu 36 měsíců.

Její problémy s jízdou v opilosti však nejsou zdaleka u konce. Než ji zastavili policisté, stihla ťuknout do dvou aut. „Začalo trestní stíhání ve věci přečinu poškození cizí věci,“ dodala Kremeňová.

Tagy: