Ruský útok na Oděsu. Rakety dopadly nedaleko Zelenského a premiéra Řecka, na místě jsou mrtví

Rusko zaútočilo na Oděsu v době návštěvy řeckého premiéra Kyriakose Mitsotakise, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Na místě jsou mrtví. Střely podle médií dopadly nedaleko obou lídrů.

„Dnes jsme zažili útok. Vidíte, s kým máme co do činění, je jim jedno, co zasáhnou - vojenský nebo civilní... Vím, že dnes byly oběti, ještě neznám všechny podrobnosti, ale vím, že tam jsou mrtví  a zranění,“ řekl Zelenskyj podle agentury Unian.

ČTĚTE TAKÉ: Kritická situace Ukrajinců. Nemají čím střílet a Rusové postupují, líčí reportáž CNN z fronty

V době útoku byl Zelenskyj a premiér Mitsotakis v oděském přístavu, kde probírali možnosti rozšíření námořního koridoru pro civilní lodě.

„Slyšeli jsme zvuk sirén a došlo k výbuchům, které se staly velmi blízko nás. Neměli jsme čas jít na nějaké chráněné místo. A tak je to velmi působivý zážitek. Chápeme, že tato válka se týká každého Neexistují žádní lidé, kteří jsou mimo tuto válku. Tato válka nikoho nešetří," řekl řecký premiér.

Ukrajina a Rusko ve středu informovaly o náletech nepřátelských dronů na své území. Ukrajinské letectvo ráno uvedlo, že v noci na středu zneškodnilo 38 ze 42 útočných dronů vyslaných Ruskem. Ukrajinci hlásí sedm zraněných po ruském úderu.

Dva ukrajinské drony  zaútočily ve středu na sklad s palivem v jednom z největších ruských závodů na zpracování železné rudy, uvedli ruští představitelé a majitel podniku. Média po prvním hlášeném úderu bezpilotního letounu na Michajlovskij závod v Kurské oblasti informovala o požáru nádrže s palivem. Zatím nejsou zprávy o obětech a podnik podle mluvčího normálně funguje.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ukrajina je pod mohutným útokem Ruska

Tagy:
Ukrajina Rusko Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj