Trenér Růžička v Litvínově končí. Vedení klubu došla trpělivost po sérii sedmi proher v řadě

Trenér Vladimír Růžička skončil na lavičce posledního týmu hokejové extraligy Litvínova. Spolu s ním odvolalo představenstvo klubu na pondělním mimořádném zasedání i jeho asistenta Daniela Brandu. Tým převzal další Růžičkův dosavadní asistent Karel Mlejnek. Litvínov prohrál sedmkrát za sebou a získal během této série jediný bod. Naposledy v neděli na ledě Vítkovic utrpěl porážku 3:5. Na kontě má ze 14 zápasů devět bodů, o čtyři měně než třinácté Kladno.

„Vladimíru Růžičkovi i Danielu Brandovi děkujeme za služby odvedené pro Litvínov a přejeme jim v další kariéře i osobním životě mnoho štěstí a úspěchů,“ uvedl litvínovský klub na svém webu. Nový realizační tým chce představit ve středu.

Růžička vydržel na lavičce svého mateřského klubu bezmála rok. Loni 9. listopadu nahradil slovenského trenéra Vladimíra Országha. Olympijský vítěz z Nagana a bývalý reprezentační kouč do Litvínova přišel z prvoligové Kadaně. Kouč dvojnásobných mistrů světa z let 2005 a 2010 po dlouholetém působení na lavičce pražské Slavie vedl v extralize také Chomutov a Hradec Králové.

S Litvínovem v minulé sezoně skončil třináctý a nepostoupil do play-off, přesto s ním litvínovská HC Verva v dubnu prodloužila smlouvu. V novém ročníku Růžička s týmem vybojoval ale jen dvě výhry.

Pětačtyřicetiletý Mlejnek už vedl jako hlavní kouč v extralize Karlovy Vary. V letech 2018 až 2020 byl asistentem Miloše Říhy staršího u české reprezentace a v dalších dvou letech trénoval českou dvacítku.

Litvínov sáhl ke změně na lavičce jako druhý extraligový celek v této sezoně. Už 19. září skončili po dvou prohraných zápasech v Plzni Václav Baďouček s Milošem Říhou mladším a tým převzal jako nový hlavní kouč Petr Kořínek.

Tagy: