Tropická nemoc poslala rybáře Vágnera do nemocnice. Má čtyřicítky horečky

Známý dobrodruh, rybář a držitel několika světových rekordů v lovu sladkovodních ryb chytil tentokrát pořádný úlovek. Z Konga si do Prahy dovezl malárii. „Návrat do České republiky jsem si představoval trošku jinak,“ řekl ve videu z nemocnice Jakub Vágner. V Nemocnici na Bulovce bojuje s vysokými horečkami.

„Nedá se nic dělat. Jsem čtyři dny zpátky z Konga a včera odpoledne, kdy mi vůbec nic nebylo, tak v průběhu třiceti minut jsem se dostal ze stavu úplně v pohodě do stavu čtyřicítky horečky,“ popisuje již z nemocničního pokoje viditelně vyčerpaný rybář.

Jelikož je Vágner zkušený cestovatel a malárii už v minulosti prožil sedmkrát, věděl, co se s jeho tělem děje. „Tropická malárie číslo osm přátelé. Jsem na Bulovce a nic moc musím říct,“ pokračuje ve videu a i z hlasu je slyšet, že se mu špatně dýchá.

„Mám nasazená antimalarika druhý den. Pořád mám teploty přes 39, pak to chvíli spadne, pak vám je zase na umření, klasická malárie,“ popisuje Vágner dál, jak se cítí. „Tady na Bulovce se o mě jinak starají perfektně,“ shrnul rybář.

„Malé zvířátko, komár, který nebzučí. Ať vás kousne kamkoliv, třeba do řiti nebo do kotníku a může být klidně jenom jeden, tak si přivezete takovýto bordel,“ popsal Vágner, jak jednoduché je tropickou nemoc chytit.

Malárie má velmi podobné symptomy jako chřipka a projevuje se 8 až 25 dní od infikace. Pokud není správně léčena, může mít nemocný vážné zdravotní komplikace zahrnující kóma a následné úmrtí. Za Vágnerovou tropickou nemocí stojí konkrétně jedna infikovaná samička komára.

Posted by Jakub Vágner on Tuesday, February 2, 2021

Dobrodruh i přes zdravotní komplikace na svoji poslední výpravu do Konga vzpomíná s radostí a těší se, až se do této země zase vrátí. „Musím říct, že Kongo bylo fakt úžasné. Bude z toho určitě film, ale budu se tam muset ještě minimálně jednou vrátit,“ řekl na závěr rybář, který má ještě spoustu zajímavých zážitků a vzpomínek.

Jak se Petr Vágner aktuálně cítí a mnohem více se dozvíte v exkluzivním rozhovoru v dnešním pořadu SHOWTIME dnes v 19:55 hned po Hlavních zprávách na Primě nebo na CNN Prima NEWS.

Tagy: