Obrovská tragédie v Rudňanech. Auto narazilo do sloupu, zemřely dvě děti

Ve slovenské obci Rudňany došlo v neděli ráno k tragické nehodě. Řidič zřejmě kvůli vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do sloupu. Tvrdý náraz nepřežily dvě nezletilé děti, řidič byl transportován vrtulníkem, informovali policisté.

„V neděli ráno došlo v obci Rudňany v okrese Spišská Nová Ves k tragické dopravní nehodě,“ informovali policisté z Košického kraje na Facebooku. Podle dosavadních zjištění jel řidič s osobním vozidlem až příliš rychle.

MIMORIADNE TRAGICKÝ PRVÝ SVIATOK VIANOČNÝ NA SPIŠI Dnes dopoludnia došlo v obci Rudňany, v okrese Spišská Nová Ves, k...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Sunday, December 25, 2022

Na obecní komunikaci nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a narazil do dřevěného sloupu s betonovou patkou. „Řidič a jeho spolujezdec utrpěli při nehodě vážná zranění. Dvě nezletilé děti, které cestovaly na zadním sedadle, bohužel utrpěly zranění, kterým na místě podlehly,“ popsali policisté dále.

Na místo byl přivolaný i záchranářský vrtulník z Popradu, informoval web tvnoviny.sk. „Lékař letecké záchranné služby převzal řidiče do své péče. Utrpěl poranění hlavy, byl dezorientovaný a nepamatoval si okolnosti nehody,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Hopjaková.

Řidič byl s poraněním hlavy a hrudníku převezen do košické nemocnice. Byl ve stabilizovaném stavu a při vědomí. Čtvrtá osoba zůstala v péči pozemních záchranářů. Vyšetřovatel odboru kriminální policie tak zahájil v souvislosti s dopravní nehodou trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví v souběhu s trestným činem zabití.

Tagy: