Řidičák vydržel mladíkovi jen měsíc. Opilý zdemoloval značku a zaparkované auto

Mladík naboural do téměř všeho

Nehodu na parkovišti v Kostelci nad Orlicí řešili v noci na úterý policisté. Podle zveřejněných záběrů to ze začátku vypadalo, že řidič dodávky hledal místo k zaparkování. Jenže pak následoval náraz do jednoho ze stojících vozů. Ukázalo se, že řidičský průkaz měl 18letý muž teprve měsíc.

Policisté navíc zjistili, že na parkovišti nešlo o první mladíkovu nehodu. „Poškození neodpovídalo pouze tomuto střetu,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ze záznamů z kamer rozmístěných po městě bylo brzy jasné, proč má 18letý šofér auto poškozené daleko víc než jen od nárazu do stojícího osobáku. „Policisté zjistili, že řidič ještě před tím při projíždění kruhového objezdu naboural do sloupu a porazil značku,“ vysvětlila Kormošová.

Video ze „spanilé jízdy“ mladíka městem ukazuje, jak velkým štěstím bylo, že se nikomu nic nestalo. Jak policisté na místě zjistili, šofér vlastnil řidičský průkaz teprve měsíc. Navíc byl pod vlivem alkoholu. „18letý mladík nadýchal téměř dvě a půl promile alkoholu. Způsobil celkovou škodu za 140 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Šofér rovnou na místě přišel o řidičský průkaz a své chování bude muset vysvětlovat u soudu. Ten ho může poslat až na tři roky do vězení.

Tagy: