Šafránková brala osud s lehkostí. Na její smrti jsem se nezviditelňovala, říká Lukášková

Herečka Libuše Šafránková (autor: David Malík/CNC)

Kamarádka Šafránkové

Už je to pět měsíců, co odešla oblíbená herečka Libuše Šafránková. Spisovatelka Markéta Lukášková v té době sdílela na sociálních sítích příspěvek, ve kterém na ni vzpomínala. Mimo jiné napsala, že Šafránková léčbě nevěnovala přílišnou pozornost a ze smrti si dělala legraci. Veřejnost svým vzkazem šokovala a někteří ji vinili z toho, že se chce akorát zviditelnit. Podle Lukáškové však bylo hlavním posláním jejího vzkazu to, jaký byla Šafránková skvělý člověk.

„Před několika měsíci, kdy odešla Libuška Šafránková, jsem napsala takovou vzpomínku na ni. Chtěla jsem ukázat lidem, jaký byla skvělý člověk. Chtěla jsem, aby lidé věděli, že do poslední chvíle byla nadšená do života a chtěla pracovat,“ uvedla pro Showtime Lukášková. „Bulvární média to však otočila tak, že já sděluji věci o jejím zdravotním stavu a že se chci akorát zviditelnit a snažím se na ní nahonit slávu. To mě hodně zasáhlo,“ doplnila autorka knihy Losos v kaluži.

Právě tato kniha posloužila jako důvod k jejímu seznámení se Šafránkovou. Seznámili se před třemi roky a od té doby byly přítelkyně na telefonu. „Začaly jsme spolu komunikovat, protože jsem chtěla, aby Libuška hrála ve filmu podle mé knihy. Nahrávala také audioknihu. Poté jsme si vždycky zavolaly a povídaly jsme si o všem a bylo to strašně milé,“ popsala Lukášková.

Brala to s lehkostí

„Nemám pocit, že odešla, a čekám, že telefon zase zazvoní. Byl to pro mě blízký člověk a prostě jsem chtěla jenom sdělit, že Libuška byla hrozně zábavný, chytrý a hodný člověk,“ doplnila.

Šafránková zemřela v červnu. Podle Lukáškové byla se svým osudem smířená. „Bylo neuvěřitelné, s jakou lehkostí a humorem to brala. V tu chvíli mi vždy přišlo, že jsem z toho byla víc špatná než ona, když jsme si o tom povídaly. V té knížce, kterou četla, se píše, že lidé, kteří zemřou a jdou do nebe, dávají pozor na své pozůstalé. A ona na to věřila a nebála se. Ona se fakt nebála,“ řekla Lukášková.

Tagy: