Nejdražší přestup v Bundeslize. Anglický kanonýr Harry Kane míří do bavorského velkoklubu

Fotbalový útočník Harry Kane přestoupil z Tottenhamu do Bayernu Mnichov. Německý klub v sobotu na svém webu oznámil, že s kapitánem anglické reprezentace podepsal smlouvu do 30. června 2027. Podle médií za něj zaplatí více než 100 milionů eur (2,4 miliardy korun) a Kane se tak stal nejdražším hráčem Bundesligy.

Třicetiletý Kane opustil Tottenham po 14 letech, během nichž se stal třikrát nejlepším střelcem anglické ligy. Je také nejlepším střelcem anglické reprezentace, se kterou má stříbro z předloňského mistrovství Evropy. V roce 2018 byl nejlepším kanonýrem světového šampionátu.

„V posledních 24 hodinách v Mnichově jsem se se svojí rodinou dočkal neuvěřitelného přijetí. Jsem nadšený, že jsem podepsal s takovým velkoklubem s neuvěřitelnou historií a nemohu se dočkat, až začneme,“ napsal Kane na Twitteru. Představitelé Bayernu jej zde přivítali klasickým německým pozdravem „Servus“.

Vyjma 100 milionů eur má Bayern rovněž zaplatit miliony na bonusech. Ty se však podle různých zdrojů liší. Německá televize Sky uváděla, že jde o 10 milionů eur (přes 240 milionů korun), zatímco deník Bild hovoří o 20 milionech eur (přes 480 milionů korun).

Dosavadním rekordmanem německé ligy byl obránce Lucas Hernández, jehož Bayern před čtyřmi lety koupil z Atlética Madrid za 80 milionů eur. Prvních pět příček v tabulce nejdražších bundesligových posil patří hráčům mnichovského celku.

„Bylo to zdlouhavé, ale o to větší radost z toho, že Harry Kane bude nosit dres Bayernu, máme,“ uvedl výkonný ředitel německého mistra Jan-Christian Dreesen. „Od začátku byl naším vysněným hráčem, navíc pokračuje v tradici prvotřídních střelců, kteří vždy patřili k pilířům úspěchů Bayernu,“ dodal.

„Samozřejmě se mi teď v hlavě honí spousta emocí a mrzí mě, že opouštím klub, kde jsem strávil téměř dvacet let. Přišel jsem jako jedenáctiletý kluk a odcházím jako třicetiletý chlap,“ přidal Kane. „Ale cítil jsem, že přišel čas odejít,“ řekl někdejší kanonýr Tottenhamu v emotivním videu na svém Twitteru.

Tagy:
Německo Anglie Bundesliga fotbal sport Harry Kane FC Bayern München Mistrovství Evropy ve fotbale Tottenham Hotspur FC