Křetínského posila West Hamu? Podívejte se, jak Maguire umí zavařit vlastním spoluhráčům

Fotbalový West Ham posílí 30letý Harry Maguire z Manchesteru United. Svého času nejdražší obránce historie a bývalý kapitán „Rudých ďáblů“, kterému se fanoušci po celém světě často smějí za jeho nepochopitelné kiksy, si tak zřejmě zahraje vedle Tomáše Součka či Vladimíra Coufala. Maguireovo odstupné bylo stanoveno na 30 milionů liber (asi 845 milionů korun). Klub, jehož spoluvlastníkem je i Daniel Křetínský, přestup zatím nepotvrdil. Informaci přinesla stanice BBC.

Nicklas Bendtner, Phil Jones a Harry Maguire – zřejmě trio nejvíce vysmívaných vrcholných fotbalistů na světě. Svými neohrabanými kiksy a až nepochopitelnými chybami se z nich staly legendy v kategorii „internetové zábavy“. Byl to ale právě poslední jmenovaný, kdo převzal od svých předchůdců pomyslné žezlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Křetínského West Ham kupuje hráče, kterému se směje celý svět. Harry, vítej!

Maguire se přitom v roce 2019 stal nejdražším obráncem historie, když si ho z Leicesteru vytáhl za 80 milionů liber Manchester United. I když stoper v týmu „Rudých ďáblů“ brzy dosáhl na kapitánskou pásku, v médiích se stabilně psalo o jeho nepřesvědčivých výkonech na hřišti.

Některé zkraty, které 30letý fotbalista páchal na pozici stopera při bránění, během rozehrávky, ale i ve vápně soupeře, považuje fotbalová komunita za legendární. Jeho pověst nezachránily ani velmi dobré výkony, které Maguire obvykle předváděl na reprezentační úrovni za Anglii.

V Manchesteru v uplynulé sezoně odehrál i vinou zranění jen osm zápasů v základní sestavě. Před měsícem přišel o kapitánskou pásku. Smlouvu měl v klubu do roku 2025. Nyní anglická média tvrdí, že má Maguire namířeno do West Hamu, jehož spoluvlastníkem je český podnikatel Daniel Křetínský. Dres „Kladivářů“ oblékají také čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

První nabídku West Hamu za 20 milionů liber v červenci Manchester podle médií ještě odmítl. Nyní už ale klub na přestup za 30 milionů liber kývl, informoval web BBC. „Díky za všechny vzpomínky, Harry,“ vzkázala na Twitteru satirická stránka Troll Football. Zároveň sdílela sestřih kiksů, které Maguire v United napáchal.

Jakou formu si známý stoper přinese do týmu s výraznou českou stopou, by se mohlo ukázat již brzy.

Tagy: