Muž při kontrole pejskařů v Praze poplival strážníky. Po sprše nadávek skončil v poutech

Městská policie (Ilustrační foto)

Kontrola pejskařů v Praze skončila se vyhrotila, zasahovali strážníci

Jen s těžko pochopitelným chováním se museli vypořádat strážníci v Praze. Během kontroly pejskařů a jejich mazlíčků se stali terčem několika mužů. Nejenom, že hlídku obviňovali ze šikany a obtěžování, ale také si od nich strážníci vyslechli velmi peprné urážky.

Strážníci měli jasně daný úkol. Kontrolovali povinnost pejskařů, zda mají jejich čtyřnozí parťáci čip. Během chvíle se ale inspekce nečekaně zvrtla.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda školáka otřásá Francií: Zvířata, zmasakrovali ho, říká starosta. Zasáhne i Macron

„Hlídce bylo sděleno, že majitel odešel do obchodu, proto se na něj strážníci rozhodli počkat. Během čekání se jeden z mužů začal rozčilovat a obviňovat strážníky ze šikany a obtěžování,“ uvedl mluvčí pražské městské policie Zdeněk Modálek.

„To, že tady lidi dělají bordel, to je v pořádku. To nikomu nic neřeknete, ale nás, kteří tady nic neděláme, jenom pětkrát denně buzerujete. Už se seberte a jděte do pr*ele,“ křičel na policisty jeden z mužů.

Po krátké době se k němu přidal i druhý z dvojice. „Nasadil proud těch nejpeprnějších urážek, ve kterých nepolevoval ani přes opakované výzvy, aby svého protiprávního jednání zanechal,“ sdělil Modálek. Muž se stále neuklidňoval a kladl odpor, proto nakonec skončil v poutech.

Nevhodné chování předváděl i v autě. A na strážníky dokonce i plival. Policisté nakonec muže převezli na policejní služebnu. Po konzultaci se státním zástupcem zjistili, že nakonec nespáchal žádný trestný čin a pustili ho domů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž v kradeném autě a s pivem v ruce ujížděl pražským policistům. Nikdy neměl řidičák

Tagy: