Samozvaný mstitel se vyřádil na špatně zaparkovaných autech. Pokryl je kosočtverci

Znemožnění jízdy linkovému autobusu číslo 134 na pražském Pankráci frustrovalo neznámého muže natolik, že poškodil lak špatně parkujících aut svými klíči. Kromě klasických linek na dveřích vytvořil na kapotách vozů i známé symboly ženského přirození.

Čtyři osobní auta neznámý takzvaně obešel klíčem a na jejich bocích a zadních částech karoserie způsobil rýhy v laku. Speciální pozornost pak věnoval předním kapotám zaparkovaných aut, na které vyobrazil symboly v podobě kosočtverců postavených na jeden z jejich ostrých vrcholů, kterými se v našich krajích znázorňuje dámské přirození. Jednání muže a částečně i jeho tvář zachytila kamera autobusu i městského kamerového systému. Policie to zveřejnila na sociálních sítích.

Policie nyní po totožnosti muže pátrá, a prosí případné svědky, aby se ozvali na linku 158. Událost se stala už 22. března, pátrání je ale dosud bezvýsledné.

Za trestný čin poškození cizí věci neznámému pachateli totiž hrozí až jeden rok vězení a samozřejmě bude muset zaplatit vzniklou škodu. Bez trestu případně nevyváznou ani špatně parkující řidiči poškozených aut, pokud by jim byla prokázána vina. Ale z pohledu z horní kamery se zdá, že parkují na místech k tomu určených a na vině bude spíše správce komunikace, která není na průjezd autobusu dostatečně dimenzována.

Tagy: