Vyvenčí a uklidí exkrementy. Nový vozík od Toyoty usnadní život majitelům psů

Venčení psa se po počátečním nadšení mnoha majitelům omrzí, japonská Toyota se jim tedy rozhodla usnadnit život. Zařízení, které si nechala patentovat ve Spojených státech, vycházky s domácím miláčkem značně usnadní.

Jedním z hlavních využití vyobrazení plošiny by podle Toyoty, resp. jejího patentu přihlášeného u amerického patentového úřadu, mělo být venčení psa za předpokladu, že jeho majitel trpí motorickým zdravotním postižením. Prakticky jde o jednu platformu, kterou inženýři z Toyoty vybavili vším, co k plnohodnotné vycházce potřebujete.

Uklidí a umyje

Základem systému je vodítko s aktuátorem (polohovacím systémem), které aktivně zkracuje a prodlužuje jeho délku a případně psa vychovává díky „disciplinárnímu čidlu“, které zpracovává údaje o rytmice a intenzitě pohybů vodítka.

Pokud pes táhne příliš silně nebo se náhle k něčemu rozeběhne, vozidlo se zastaví a nepohne se, dokud se situace (pes) neuklidní.

Zásadním vylepšením venčení je pak hygiena. Toyota myslela i na toto úskalí, takže tento speciální vozík, který zatím zůstává bez názvu, vašeho psa nejen vyvenčí, ale posbírá po něm i exkrementy a místo činu vyčistí vysokotlakým proudem vody. Celý proces navíc zdokumentuje fotoaparátem, aby majitel psa věděl, že k procesu došlo, a mohl se bránit případným stížnostem sousedů.

Různé režimy

Toyota v patentu popisuje různé provozní režimy robota. Jeden z nich by vzal psa na procházku po předem určené trase. To je ovšem jen jedna z možností – jelikož robot pracuje s podlahou citlivou na tlak, teoreticky existuje možnost, že majitel nechá svého psa elektrický vozík ovládat.

Tagy: