Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách zná dalšího finalistu. Tým SaWeKoMa překvapil

Nejpodstatnější turnajový víkend pro domácí Brawl Stars scénu je za námi. Favorizovaný tým Sampi musel kvůli nemoci několika hráčů účast na Samsung Midseason turnaji zrušit, čímž protivníkům poskytl šanci si vybojovat přímou pozvánku na listopadovém Samsung Mistrovství ČR. Komu se povedlo tuto šanci proměnit a kdo naopak zaváhal?

Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách je na domácí esportové scéně každoroční stálicí, která opakovaně přináší to nejlepší z lokálních zápasů. Kvalifikace probíhají rok co rok, s letošním a loňským ročníkem ale zamávala pandemie koronaviru. Turnaj se přesunul do on-line prostředí, ovšem ani v něm nedokázali všichni nastoupit do boje.

Kvůli špatnému zdravotnímu stavu turnaj vynechali favorité z týmu Sampi, všichni ostatní účastníci této kvalifikace se mohli radovat. Největší překážka totiž byla rázem ze hry a šance na úspěch tak všem razantně stouply.

Možná díky této možnosti se z celkové výhry mohl radovat celek SaWeKoMa, který doposud nepůsobí pod žádnou z domácích organizací. Jedná se o hráčský mix, který předvedl, že i bez loga a podpory některého z týmů jsou schopni předvést ohromující výsledky.

Turnaj započal skupinovou fází. Ta hráče rozdělila do čtyř částí, kde hrál každý s každým. První z nich opanoval celek eKovy, druhou pak tým Enterprise esports. Ve skupině C dominovali Mystic Black, přičemž poslední skupinu D naprosto s přehledem ovládl tým Pepis.Shop.

Kromě hráčů z Mystic Black dokázali v play-off všichni potvrdit svou formu ze skupinové fáze, namísto nich všechny překvapil tým SaWeKoMa, který se nejenže dokázal kvalifikovat, ale také si na turnaji rovnou vybojoval první místo. Na Samsung MČR tudíž postupuje v plné parádě.

Konečné pořadí Samsung Midseason turnaje:

  1. místo: Česká republika, SaWeKoMa (postup na grandfinále MČR)
  2. místo: Slovensko, Pepis.Shop (300 MČR bodů)
  3. místo: Česká republika, Enterprise esports (250 MČR bodů)
  4. místo: Česká republika, eKoVy (200 MČR bodů)

Tagy:
esport Slovensko videohry mobilní telefon Česko Samsung mobilní hry Gaming Samsung MČR v mobilních hrách brawl stars pandemie covidu-19 mobilní hra