Scéna jako z akčního filmu: Žena si spletla brzdu s plynem. Autem najela přímo do obchodu

Kuriózní případ se stal začátkem března v americkém Texasu. Žena tam chtěla zaparkovat, místo toho však projela výlohou obchodu Czech Stop, který prodává české lahůdky. Ve svém SUV si údajně spletla brzdový pedál s plynovým a už nestihla včas zastavit.

Většinu obyvatel dvouapůltisícového města West v americkém Texasu tvoří potomci českých přistěhovalců. A nachází se v něm i dva obchody Czech Stop a Little Czech Bakery a právě do jednoho z nich narazila starší Američanka.

„Bylo to šílené, takové věci vidíte jen ve filmu,“ popsal vyděšený zaměstnanec obchodu. „Představte si, že v pondělí večer normálně pracujete a najednou vidíte, jak kolem vás prolétá auto,“ sdělil.

Při incidentu se podle všeho nikomu nic nestalo, pouze byla poškozena přední část budovy. „Postavili jsme se k tomu zodpovědně. Nejprve jsme se ujistili, že je paní v pořádku. Také jsme se přesvědčili, že v obchodě v tu chvíli nebyl nikdo další,“ doplnil zaměstnanec.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza na letišti v Kolíně nad Rýnem. Muž najel do lidí, na místě jsou i zranění policisté

Hasiči později uvedli, že nehoda na první pohled mohla dopadnout hůř, než jaké byly její reálné následky. Opravy začaly téměř okamžitě a zanedlouho obchod znovu otevřel. Podle informací webu My San Antonio k nehodě došlo v pondělí 6. března. Druhý den už jeho majitelé plánovali prodejnu znovu otevřít.

Někdo se snažil projet prodejnou

Czech Stop a Little Czech Bakery existují od roku 1983 a prosluly díky své orientaci na českou kuchyni. Mezi oblíbené pochoutky patří například české koláče nebo štrúdl. „Šokovalo mě to. Někdo se snažil projet prodejnou, ale nepovedlo se. Chodím sem často, vlastně od chvíle, co obchod otevřeli,“ uvedl jeden z místních občanů.

Tento obchod se v minulosti objevil i v pořadu americké moderátorky Oprah Winfreyové nebo v televizi ABC.

Tagy: