Šéf tureckého fotbalového klubu dal rozhodčímu pěstí. Svaz pozastavil všechny zápasy

Násilí, zranění a volání po nejpřísnějších trestech. Turecký fotbal dostal tvrdý direkt. Při utkání tamní ligy jeden z činovníků poslal přímo na hřišti rozhodčího pěstí k zemi a další se přidali s kopanci. Všechny turecké fotbalové soutěže byly kvůli tomu do odvolání pozastaveny.

Na horké turecké půdě není o emoce při fotbale nikdy nouze. Závěr zápasu mezi Ankaragücü a Rizesporem ale překročil všechny meze. Hosté vyrovnali na 1:1 až v sedmé minutě nastaveného času a frustrace domácích narostla do obřích rozměrů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vémola s Véghem se představí v Edenu. Mohlo by přijít až 26 tisíc lidí, bijce už vítal Tvrdík

Nervy ruply předsedovi Ankaragücü Faruku Kodžovi. Vrthl na trávník, přiřítil se k rozhodčímu a ranou pěstí ho poslal k zemi. Aby toho nebylo málo, utržil nebohý sudí ještě několik kopanců do hlavy.

Incident všichni okamžitě ostře odsoudili. „Rozhodli jsme se do odvolání pozastavit všechny domácí soutěže. Zodpovědný klub, jeho předseda, činovníci a všichni, kteří rozhodčího napadli, dostanou nejtvrdší možné tresty,“ uvedl turecký fotbalový svaz.

„Odsuzuji útok na rozhodčího Halila Umuta Melera a přeji mu brzké uzdravení. Sport znamená mír a bratrství. Sport je neslučitelný s násilím,“ sdělil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Rozhodčí skončil s otřesem mozku a zlomeninou v obličeji v nemocnici. Pomoc lékařů potřeboval i Kodža, který má mít problémy se srdcem. Šéfa Ankaragücü už zadržela policie. Tvrdí, že se cítí nevinen.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Olympijský výbor měl ruským sportovcům pomoci, řekl Hašek. Na hry stejně nepřijedou, míní Just

Tagy: