Seniora pokousala zebra, skončil v nemocnici. Zvíře policisté zastřelili a řekli důvod útoku

Policisté v americkém státu Ohio zastřelili zebru, která zaútočila na 72letého Ronalda Cliftona. Zvíře bylo podle policejní zprávy agresivní zřejmě kvůli tomu, že chtělo chránit samice ve svém stádu. Zebra seniora pokousala na ruce, po příjezdu policie a záchranářů se pokoušela napadnout i zasahující jednotky. Zraněný muž skončil v nemocnici.

Policisté z okresu Pickaway v americkém Ohiu obdrželi v neděli večer nestandardní telefonát. Ronald Clifton operátorům tísňové linky sdělil, že ho napadl samec zebry a potřebuje okamžitou pomoc. „Myslím, že mi utrhl ruku. Pošlete vrtulník,“ hlásil zoufale podle policejního spisu, informoval deník New York Post. Když se policisté ještě jednou ujistili, že muže opravdu pokousala zebra, vydali se mu na pomoc.

Po příjezdu na místo viděli muže ležet na zemi. Pokusili se auto zaparkovat mezi poraněného seniora a skupinu zeber, když se k vozidlu rozběhl agresivní samec, který se podle policejního záznamu choval „velmi nepřátelsky“. Mužům zákona se podařilo zvíře dočasně zaplašit sirénou, díky čemuž mohli poskytnout Cliftonovi první pomoc a obvázat mu ránu. Poté otřeseného Američana odvedli k přivolané sanitce.

K TÉMATU: Záběry střelby na Opavsku. Mohla fenka Dixie žít? Myslivci zhodnotili fatální omyl kolegy

Zebra se následně začala pohybovat okolo skupiny policistů, záchranářů, hasičů a dalších členů Cliftonovi rodiny. Jeden z mužů zvíře odehnal klackem, po chvíli zdánlivého klidu se však samec začal přibližovat k ozbrojenému policistovi. Ten se ho pokusil odstrašit křikem, podle jeho výpovědi ale „zebra nezpomalovala a stále za ním šla“, uvedla stanice CNN. Muž pak zvíře zastřelil jednou ranou z brokovnice do hlavy.

Podle původních zpráv měl Clifton o ruku přijít, na základě nových informací se však lékařům podařilo jeho končetinu zachránit, sdělil deník Columbus Dispatch. Legislativa v Ohiu nepovažuje zebry za nebezpečná divoká zvířata, lidé je proto mohou chovat jako „domácí mazlíčky“.

Tagy: