Seniorka nasedla do auta přes zákaz lékaře. Nabourala zaparkované auto, od nehody ujela

Úterní jízda osmdesátileté seniorky z Přerova mohla skončit velkým neštěstím. Přestože byl důchodkyni na požadavek lékaře odebrán řidičský průkaz, rozhodla se sednout za volant. Při jízdě však havarovala a následně od nehody ujela. Nyní jí hrozí vysoká pokuta.

Naštěstí jen zničenými zrcátky skončila nehoda osmdesátileté seniorky, kterou nyní čeká řešení problémů s policií. Žena se totiž dopustila hned několika přestupků současně. „Seniorka po nabourání do zaparkovaného vozu z místa nehody odjela. Při následném šetření policie odhalila, že ve stejný den ženě vešla v platnost blokace všech řidičských oprávnění ze zdravotních důvodů,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Důchodkyně tak bude muset zaplatit patnáctitisícovou škodu i vysokou pokutu. Ne vždy ale končí nehody seniorů jen zničenými zrcátky. Například při nehodě u Lutotína na Prostějovsku zemřel před časem pětaosmdesátiletý řidič, který z nepozornosti nedal přednost autu na hlavní silnici. Stejný osud potkal i jeho o tři roky mladší partnerku. Ve druhém voze se zranila žena a tři děti.

Dopravní experti i lékaři varují, že s přibývajícím věkem se zhoršují řidičské schopnosti každého z nás. Nikdo by tak neměl přeceňovat své síly. „Někteří senioři kvůli zúženému perifernímu vidění vnímají přibližně čtvrtinu dopravních značek. Pokud lékař osobě zakáže řídit, jde opravdu o bezpečnost, ne o osobní nesympatii,“ vysvětlil dopravní expert Miroslav Charouz.

Tagy: