Seniorka zbila židlí šokovaného zloděje, pak mu nabídla svačinu. Motiv loupeže chápala

Židle-encyklopedie

Seniorka zbila pachatele

Když se mladý zloděj z města Brunswick v americkém státě Maine vloupal do domu sedmaosmdesátileté Američanky, nejspíš si myslel, že loupež proběhne hladce. Duchapřítomná seniorka se mu ale ubránila a nakonec mu ještě překvapivě nabídla svačinu.

„Ležela jsem v posteli, když mě najednou probudil hluk. Otevřela jsem oči a uviděla, jak se nade mnou sklání cizí muž. Pak mi řekl, že mě podřízne,“ popsala děsivý okamžik seniorka Marjorie Perkinsová a dodala, že v ten moment si uvědomila, že se musí bránit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přišel, viděl, ukradl. Policie v Praze pátrá po zloději na záběrech, odcizil zboží za 40 tisíc

„Vyskočila jsem z postele, nasadila si rychle boty a byla jsem připravena ho kopnout,“ zavzpomínala žena. Jenže lupič ji stihl chytit za ramena a přitlačit ke zdi. V tu chvíli ještě nevěděl, že si vybral k loupeži špatný dům.

„Vzala jsem to jediné, co jsem měla po ruce – židli. A začala ho mlátit,“ uvedla Perkinsová. Jednu z ran schytala i ona, přesto se jí ale lupiče nakonec zželelo.

„Řekl mi, že má velký hlad, tak jsem mu dala sušenky a burákové máslo. Přidala jsem také dvě mandarinky,“ sdělila s tím, že využila chvíle jeho nepozornosti a zavolala na policii.

Mladík však odešel dřív, než ho mohli zadržet na místě činu. Netrvalo jim ale dlouho, než zjistili, kdo je pachatelem, a kráce nato ho zadrželi. Jeho identitu nicméně nezveřejnili.

Perkinsová si ale vzpomněla, že se nejspíše jednalo o puberťáka, který jí zhruba před deseti lety sekal trávník. Odhadla, že by mu nyní mohlo být asi sedmnáct let. Tehdy prý odvedl dobrou práci a ona měla pochopení pro to, že měl hlad.

Dalších možných přepadení se statečná seniorka prý nebojí: „Jestli to někdo bude chtít zkusit znovu, tak může. Budu mít připravenou nohu i svou židli, kterou klidně někoho praštím,“ zavtipkovala.

Tagy:
krimi seniorka USA lupič Maine KrimiZprávy Brunswick Marjorie Perkinsová