Serena a její bláznivá móda na kurtu. Jaké outfity už na sebe Williamsová oblékla?

Zase překvapila něčím novým. Serena Williamsová je stále jednou z nejlepších hráček světa a vůbec nejoriginálnější tenistkou, co se oděvu na kurtu týká. Na letošním Australian Open se zjevila v růžovočerném outfitu, na kterém tolik neudivují odstíny jako spíš střih. Jedna noha 39leté Američanky je zakrytá celá, druhá se ocitla v „šortkách“. Oblečení 23násobné grandslamové vítězky se jako už mnohokrát stalo diskutovaným tématem. Podívejte se ve fotogalerii na nejvýraznější „mundúry“ Williamsové.

Poslední outfit – tedy ten na probíhajícím Autralian Open – není ve světě sportu úplnou novinkou. Williamsová jím vzdává hold americké sprinterce Florence Griffithové-Joynerové, která na olympiádě v Soulu v roce 1988 získala tři zlaté medaile. Atletka, která předčasně zemřela v 38 letech, když ji ve spánku postihl epileptický záchvat, také nosila na dráze oblečení, které kompletně zakrývalo jednu nohu.

„Když jsem vyrůstala, Flo-Jo pro mě byla velkou inspirací,“ popsala Williamsová.

Zejména na největších turnajích – grandslamech – vytasí Serena především v posledních letech něco opravdu speciálního. Co major, to outfit, který nelze přehlédnout. Vypadá to, že při spolupráci se společností Nike, s níž podepsala první kontrakt už v roce 2003, se fantazii meze nekladou a vznikají módní výstřelky.

Nejpropíranějším oděvem, který na sebe americká tenistka oblékla, je bezesporu „catsuit“ z Roland Garros 2018. To byla sezona, kdy se Williamsová vracela na okruh po porodu dcery Alexis Olympie. Na antukový dvorec v Paříži se dostavila v přiléhavém černém „kočičím obleku“ s růžovým pruhem, který si okamžitě našel řadu odpůrců. „To na kurty nepatří,“ ozýval se početný tábor. „Ani nevím, co to bylo. Nějaký neopren? Fakt jsem nevěděla, že v tomhle se může hrát, což mě překvapilo,“ podotkla Češka Kristýna Plíšková, která tehdy potkala legendární hráčku v prvním kole.

Williamsová se bránila. Podle ní šlo o praktickou věc, která jí pomáhá vypořádat se s mnoha problémy po porodu. Komprese končetin totiž zajišťuje snížení tlaku v žilách, zmenšení průměru velkých povrchových žil, čímž dochází k urychlení odtoku krve z končetin a celkově k lepší cirkulaci krve. Navíc takovýto těsný outfit zabraňuje vzniku otoků.

„Těhotenství je složité období po psychické i fyzické stránce a řadu žen trápí problémy s vlastním tělem. Beru to jako šanci, jak tyto ženy i děti inspirovat a dodat jim odhodlání a víru v sebe,“ uvedla před necelými třemi lety Williamsová.

Oblečení se nelíbilo mimo jiné také pořadatelům Roland Garros, kteří pro ročník 2019 zpřísnili pravidla pro to, co je považované za akceptovatelný úbor.

Tagy: