České sestry Williamsovy? Nové tenisové hvězdy tuzemska trénují i s koučem Sereny

Linda a Brenda Fruhvirtovy

Zrodila se tenisová hvězda?

Bude mít český tenis své sestry Williamsovy? Už dvojčata Plíškova udělala docela díru do světa. Teď se ale v zámoří píše o nové hvězdě. Teprve šestnáctiletá Linda Fruhvirtová udivila na turnaji v Miami celý svět. Skalpy velkých hráček získávala jeden za druhým. Zastavila ji až šestá hráčka světa Badosaová. A to jí prý její o dva roky mladší sestra už teď pořádně šlape na paty.

Trofeje sbírá odmalička a dere se vzhůru. Rodiče Lindy Fruhvirtové podřídili jejímu tenisovému talentu i stejnému nadání její mladší sestry Brendy všechno. Zanechali i svého podnikání. „Náročný je to strašně, věnujeme tomu všechno co můžeme. A strašně nám chybí ten čas. Určitě ale nelituju, protože věnovat se svým dětem maximálně jak můžete, má smysl,“ popisuje otec a manažer talentovaných tenistek Hynek Fruhvirt.

Příprava děvčat přináší i svá úskalí. Své vrstevnice natolik převyšují, že často trénují s juniory. A trénují kde se dá. Třeba i v akademii Patricka Mouratogloua, kouče megahvězdy Sereny Williamsové.

Linda teď dostala od pořadatelů prestižního turnaje v Miami divokou kartu. A 279. hráčka žebříčku s ní naložila skvěle. Zdolala šestašedesátou tenistku světa Kovinićovou z Černé Hory, čtyřiadvacátou Belgičanku Mertensovou a také šestnáctou Bělorusku Azarenkovou. Bývalá světová jednička a dvojnásobná šampionka Australian Open za stavu 2:6 a 0:3 duel vzdala.

„Takhle jsem opravdu vyhrát nechtěla. Když jsem vyrůstala, tak jsem ji sledovala a vzhlížela k ní. Doufám, že bude brzy v pořádku,“ přiznala Linda hned na kurtu.

Pouť šestnáctileté české naděje skončila na prestižním turnaji až v osmifinále, kde podlehla 2:6 a 3:6 světové šestce Paule Badosaové ze Španělska.

Česko se každopádně může těšit na další velké tenisové úspěchy. A to ještě o dva roky mladší Brendě odborníci přisuzují zářivější budoucnost než šestnáctileté Lindě.

Tagy:
tenis sestry Česko Miami Linda Fruhvirtová Brenda Fruhvirtová