Sesuvy bahna a záplavy si v Indii vyžádaly přes 230 obětí. Další tisíce lidí vyhnaly z domovů

Silné lijáky se přehnaly přes indický stát Bangla (Západní Bengálsko), voda smetla řadu domů a způsobila sesuvy bahna, uvedly v sobotu místní úřady. Bilance monzunových dešťů této sezony v zemi vzrostla už na více než 230, informovala agentura AFP, podle níž nejnovější oběti pocházejí právě z východu země.

Čtyři lidi ve státě Bangla zabil elektrický proud poté, co byly zaplaveny jejich domovy. Sedm osob se utopilo a další se pohřešují. Postižen byl i sousední stát Džharkhand, kde po pětidenním dešti skončilo pod vodou mnoho aut.

Minulý týden monzunové deště zasáhly západní stát Maháráštra, kde přišlo o život nejméně 200 lidí a desítky tisíc musely být evakuovány. Ve státech Telangána a Karnátaka, které leží na jihu Indie, záplavy nepřežilo nejméně 12 lidí.

Tento týden zemřelo pod sesuvem půdy také sedm lidí ve státě Himáčalpradéš a dalších sedm lidí zabila silná bouře v jedné z odlehlých vesnic v indické části Kašmíru. Za monzunové sezony, která trvá v Indii od června do srpna, jsou záplavy a sesuvy půdy časté.

Tagy: