Sexuální skandál na MS: Kouč zambijských fotbalistek si měl třít ruce o prsa jedné z hráček

Trenér zambijských fotbalistek Bruce Mwape čelí nařčení, že si během probíhajícího mistrovství světa třel ruce o prsa jedné ze svých hráček. S informací přišel deník The Guardian. Případem se zabývá i Mezinárodní fotbalová federace (FIFA).

„Můžeme potvrdit, že jsme obdrželi stížnost v souvislosti se zambijským ženským národním týmem a že v současné době probíhá vyšetřování. Další podrobnosti týkající se probíhajícího vyšetřování nemůžeme poskytnout ze zřejmých důvodů mlčenlivosti,“ uvedla FIFA.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šokující odhalení: Bylo mi patnáct a stala jsem se milenkou frontmana Rammsteinů, tvrdí žena

Podle Guardianu se incident odehrál po tréninku před závěrečným utkáním Zambie ve skupině C proti Kostarice. V něm africký tým zvítězil, kvůli předchozím porážkám se Španělskem a Japonskem však na šampionátu, který hostí Austrálie a Nový Zéland, skončil.

Zambijský fotbalový svaz (FAZ) uvedl, že žádnou stížnost od hráček či dalších představitelů týmu neobdržel. Obvinění z Mwapeho nevhodného chování ho překvapilo.

Nařčení ze sexuálního zneužití v ženském fotbale v Zambii se objevila i loni na sociálních sítích a jsou předmětem vyšetřování FAZ. Guardian uvedl, že mezi vyšetřovanými byl i Mwape. Třiašedesátiletý kouč se ujal reprezentace v květnu 2018 a dovedl ji k historicky prvnímu postupu na světový šampionát.

Tagy: