Basiková o domácím násilí: Dlouho jsem se obelhávala. Prozradila, kdy nastal bod zlomu

Svůj úplně první videoklip natočil Václav Noid Bárta s Bárou Basikovou a nyní si to po deseti letech zopakovali. V překrásném srubu nahráli videoklip k písni Věštec, která je o domácím násilí. Basiková v rozhovoru s redakcí Showtime pro CNN Prima NEWS dokonce přiznala, že domácí násilí zažila na vlastní kůži.

Umělci si pro píseň s videoklipem vybrali citlivé téma. „V písni poukazujeme na domácí násilí. Spolupracujeme i s neziskovou organizací Neodkládej to, kam se ženy mohou obracet v krizových situacích,“ líčila redakci Showtime Basiková.

„V klipu chceme ukázat ošklivost celého činu, ale i to, co se děje po něm. Ve finále klipu se člověk – agresor – vrátí, bude tam ukázána i hrubá síla. Takže i vizuálně to bude dramatické,“ podotkl Bárta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Marka jeho matka alkoholička topila ve vaně či zbila pohrabáčem. V dospělosti přišly další rány

Jak zpěvačka v rozhovoru přiznala, sama se stala obětí domácího násilí. „Bohužel jsem se s tím osobně setkala. Dlouho jsem to nechápala, obelhávala jsem se a dlouho jsem odolávala. Až když se to stupňovalo a gradovalo, tak jsem se jednoznačně rozhodla ze vztahu navždy odejít,“ uvedla.

Následně zdůraznila, že se nejednalo o posledního manžela. Co jí tehdy nejvíce pomohlo? „Kamarádky a okolí, kteří mě přesvědčili, že takto žít nemohu. Hlavně mě ale přesvědčila moje paní doktorka – psychiatrička, která viděla, jak vypadám, kolik vážím. Nebylo jiné řešení. A jsem za to moc ráda, měla jsem to udělat už dávno. Ale lepší je udělat to pozdě než nikdy,“ dodala Basiková s tím, že oběti domácího násilí by se rozhodně neměly stydět. „Stydět by se měli oni,“ zdůraznila na účet agresorů.

Tagy: