Vágner poprvé od smrti milované Zagorové: Byla můj strážný anděl. Dokonce mě oživovala

Karel Vágner a Hana Zagorová

Karel Vágner zavzpomínal na Hanu Zagorovou

Milovaná zpěvačka Hana Zagorová, která zemřela 26. srpna, by v úterý oslavila 76. narozeniny. Při této příležitosti o ní úplně poprvé dokázal promluvit jeden nejdůležitějších mužů jejího života – Karel Vágner. Ten kvůli hlubokému smutku nebyl dosud něčeho takového schopen. Podle něj byla Zagorová jedním z nejlaskavějších lidí, které potkal.

Dlouholetý spolupracovník Hany Zagorové Karel Vágner pro CNN Prima NEWS uvedl, že se Zagorovou prožil nádherný život. „Znali jsme se spolu 50 let. Byli jsme kamarádi na život a na smrt,“ popsal Vágner, pro kterého prý byla Zagorová i strážným andělem. „Překážel mi reflektor, chtěl jsem ho dát stranou, a jak tam neměli uzemnění, probila mě elektrika. Cítil jsem, že umírám. Vím, že mě oživovala právě Hanka,“ líčil Vágner.

Dlouhou dobu prý přemýšlel, jak by svou nejbližší kamarádku charakterizoval jedním slovem. „Nedávno jsem na to přišel –⁠ laskavá. Byla jedním z nejlaskavějších lidí, které jsem v životě potkal. Byla hodná, nikomu neublížila,“ zavzpomínal Vágner.

Zagorovu srovnal s legendárním zpěvákem Karlem Gottem. „Byl to takový Gott v sukních. Mám dojem, že oni byli mimozemšťani poslaní sem, aby nám ukázali, jak se má žít rovně, nikoho nepodrážet, být čestný,“ sdělil Vágner.

Na Zagorovou prý Vágner pořád myslí. „Moje nejmladší mi poslala fotku z pietního místa na Vyšehradě. Ta mi docela pomohla, protože je na ní Hanka, jak vyplazuje jazyk. Vzkazuje nám, že ‚nahoře‘ je to lepší,“ řekl s úsměvem Vágner.

Zpěvačka Hana Zagorová zemřela v pátek 26. srpna. Bylo jí 75 let. Umělkyni dlouhodobě doprovázely zdravotní problémy. Její stav se začal vážně zhoršovat poté, co v září 2020 prodělala covid s velmi těžkým průběhem.

Tagy: