Zpěvák Drupi v exkluzivním rozhovoru vzpomíná na Zagorovou: Byla jako malá holčička

Italská pěvecká hvězda Drupi měla k zesnulé zpěvačce Haně Zagorové velmi blízko. V sedmdesátých letech společně nazpívali píseň Setkání, která se stala velkým hitem. Od té doby spolu zůstali v kontaktu a byli přátelé. V exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS Drupi zavzpomínal na jejich spolupráci a přidal spoustu zážitků, které s Hanou prožil.

Jak vlastně došlo v sedmdesátých letech k vaší spolupráci s Hanou Zagorovou?
Díky Ivu Letovi, který pracoval v tehdejším Pragokoncertu. Právě on mě s Hankou seznámil a domluvili jsme se na společné písničce, které se jmenovala Setkání. Psal se rok 1972. Ze začátku jsem váhal, protože jsem měl nabídku z Austrálie, ale potom jsem si řekl, že to zkusím v Československu s Hankou, a dodnes toho nelituji a rád na to vzpomínám. S Hankou jsme nazpívali pouze jednu písničku, takže spolupráce nebyla dlouhá, ale přátelství zůstalo.

Drupi (75)
Vlastním jménem Giampiero Anelli je italský zpěvák. Jeho sólová kariéra odstartovala na festivalu v Sanremu v roce 1972, kde zazpíval píseň Vado via. V sedmdesátých letech koncertoval v tehdejším Československu s Hanou Zagorovou. V roce 2007 plánoval s Michalem Davidem autorskou spolupráci na muzikálu Mona Lisa, ke které ale pro jeho časovou zaneprázdněnost nakonec nedošlo.

Takže jste se spolu vídali dál?
Zůstali jsme přátelé, a když jsem přiletěl do České republiky, často jsme se setkali a natočili i něco pro televizi. Spolupráce s Hankou byla neuvěřitelná, velmi profesionální. Mám nádherné vzpomínky. Celkově na tu dobu rád vzpomínám. Po písničce Setkání mě Hanka pozvala na koncert do Lucerny i na různá televizní natáčení.

Byla za vámi někdy v Itálii?
Bohužel za mnou v Itálii nikdy nebyla. Ale bylo by to bývalo hezké, pokud bychom udělali něco v Itálii společně, ale nebyla možnost.

Proč se vaše umělecký cesty nakonec rozešly?
Vůbec nevím, projekt byl nádherný a chtěl jsem pokračovat s Hankou, ale hlavní agentura Pragokoncert už nikdy neudělala další projekt a to je mi moc líto.

Zkoušeli jste obnovit spolupráci?
Nebyla už možnost obnovit spolupráci, ale nevím proč.

Když jsem dozpíval, podíval jsem se na Hanku, tleskala a brečela, byla jako malá holčička, která měla takové krásné emoce.

Jaká byla Hanka kamarádka a člověk? Jak byste ji charakterizoval?
Hanka byla úžasná žena! Když jsme se seznámili a mohl jsem Hanku víc poznat osobně, byla velmi příjemná, usměvavá a seriózní... Nemám slov, byla nádherná! Její duše byla překrásná.

Probírali jste spolu i rodinný život, manželství?
Nikdy jsme nemluvili o soukromých věcech, byli jsme přátelé, ale ne takoví, abychom toto probírali.

Máte s ní nějaký osobní zážitek, vzpomínku, na kterou nikdy nezapomenete?
Mám krásnou vzpomínku do konce života, když jsme byli ve studiu a natáčeli písničku Setkání. Znali jsme se asi hodinu a Hanka stála u nahrávání a já jsem zpíval svou část. Když jsem dozpíval, podíval jsem se na Hanku, tleskala a brečela, byla jako malá holčička, která měla takové krásné emoce a měla radost. To bylo úžasné a nepopsatelné!

Věděl jsem, že je kolem ní úžasný tým lidí a lékařů, kteří se o ni starají, ale nevěděl jsem, že na tom byla tak špatně...

Věděl jste o jejich zdravotních problémech, svěřovala se vám s nimi?
Věděl jsem, že je Hanka nemocná, že byla v nemocnici a měla komplikace. Věděl jsem, že je kolem ní úžasný tým lidí a lékařů, kteří se o ni starají, ale nevěděl jsem, že na tom byla tak špatně...

Kdy jste se viděli naposledy?
Někdy před čtyřmi, pěti lety v Praze. Nepamatuji si to přesně.

Jak jste se dozvěděl o jejím úmrtí a co vám v tu chvíli běželo hlavou?
Jako první jsem viděl tuto zprávu u Karla Vágnera a potom mě kontaktovala manažerka Michaela Schönová a také kamarád Davide Mattioli. Byl jsem v šoku, cítil jsem bolest a slzy mi tekly po tváři.

Stále koncertujete. Vystupujete také v Česku nebo na Slovensku?
Ano, v Česku a na Slovensku vystupuji jako hlavní host na koncertech Davida Mattioliho, a to díky manažerce Michaele Schönové, která se o nás stará a vše zařizuje, jak v České republice, tak na Slovensku. Tato spolupráce trvá už 5 let a máme další plány. Jezdím k vám opravdu často, máme spoustu koncertů, díky Michaele a Davidovi. 29. října například vystupuji na výstavišti v Olomouci. Také k vám jezdím i na dovolenou. Miluji bujón, tedy slepičí vývar a krkovičku na víně. (smích) Mám to tady moc rád a vždy se těším na další návštěvu. Koncerty jsou vždy nádherné a dodávají mi spoustu energie, radosti a lásky. Není rozdíl, kde vystupuji, na všech koncertech je energie stejná a vždy je to nádherné!

Ještě ze života Hanky, neuvažoval jste, že byste ji na některý ze svých koncertů pozval jako hosta?
Ano, byla mým hostem na Staromáku, jako i Karel Gott, ale bohužel v Itálii nebyla, protože tam nebyla známá.

Tagy: