Jiří Langmajer a další herecká esa v slzách: Zemřela manažerka slavných Hana Kučerová

Smutná zpráva zasáhla řadu českých hereckých es, například Jiřího Langmajera či Báru Hrzánovou. Zemřela totiž Hana Kučerová, manažerka slavných českých herců. Sedmasedmdesátileté Kučerové selhaly podle zjištění deníku Blesk plíce.

Herecká agentka Hana Kučerová zemřela ve středu ve věku 77 let ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Příčinou úmrtí bylo podle deníku Blesk selhání plic.

ČTĚTE TAKÉ: Hořké zklamání herce Luďka Soboty. Manželka mu po letech přiznala, že syn není jeho

Již jako mladá byla Kučerová velkou milovnicí českého divadla, literatury i historie, přičemž začínala jako průvodkyně v Českém Krumlově. V České republice byla jednou z průkopnic byznysu s herci. Z pražské Poetické vinárny Viola, dnes Divadla Viola, kde působila dlouhá léta, si Kučerová odnesla řadu zkušeností s produkcí. Spolupracovala tam s mnohými herci, hudebníky i režiséry, například s Lídou Engelovou nebo Janem Kačerem.

Pracovala pro agentury Aura-Pont či Elektra. Na konci devadesátých let si založila svou vlastní soukromou hereckou agenturu, kterou nazvala hk. Agentura zastupovala nejen herce, ale i hudebníky, choreografy a dramatiky.

Smutná zpráva o jejím odchodu silně zasáhla mnohé české herecké hvězdy. „Já vám k tomu nemůžu říct vůbec nic. Je to ještě strašně moc čerstvé a velmi bolestivé,“ řekla deníku Aha! zdrcená herečka Marika Procházková, která jen těžko nacházela slova. Hvězda seriálu Modrý kód chodila Kučerovou navštěvovat do nemocnice každý den. „Tak moc jsem ji měla ráda,“ sdělila.

Nad ztrátou skvělé agentky truchlí také Jiří Langmajer či Bára Hrzánová. „Odešel mi jeden z nejbližších,“ sdělila krátce Hrzánová, která se s Kučerovou seznámila ve svých čtrnácti letech.

Podle agenta herečky Chantal Poullain znala Kučerová herce, které zastupovala, jakoby byla jejich matka. Uměla se za ně rozhodovat i komunikovat o nich s novináři. „Uměla se do nich převtělit a mluvit jejich ústy. Musela mít velký dar,“ prozradil hereččin agent.

„Lidi, které zastupovala, měla opravdu ráda. Naštěstí je jí už líp, netrpí. Mně svým odchodem ale způsobila velkou bolest,“ svěřila se Chantal Poullain.

Agentura hk zastupovala kromě již zmíněných také Radka Holuba, Pavla Kříže, Oldřicha Navrátila, Petru Špalkovou, Lindu Rybovou a mnohé další.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sněženky a machři se potkali po 42 letech. Slávu jsem tehdy neustál, přiznal Duchoslav

Tagy: