Lauferova fotka těsně před operací, z níž se neprobral. Smál se a pokuřoval, vzpomíná parťák

Dva dny před chystaným zákrokem se Josef Laufer zúčastnil tenisového turnaje osobností ve čtyřhře. Byl ve skvělé kondici, se svým parťákem Přemkem Bíbou se dostal až do semifinále.

Zemřel Josef Laufer

Josef Laufer považoval plánovanou operaci srdeční chlopně, kterou podstoupil před čtyřmi lety a už se z ní nikdy neprobral, za banální zákrok. Redakce CNN Prima NEWS zmapovala jeho poslední dva dny před odjezdem do nemocnice. V té době osmdesátiletý umělec žil naplno, hýřil aktivitou, sportoval a před sebou měl řadu dalších plánů.

Dva dny před chystaným zákrokem se Josef Laufer v Praze zúčastnil tenisového turnaje osobností ve čtyřhře. Podle přítomných byl na svůj věk ve skvělé kondici, hýřil až neskutečnou aktivitou a energií. Byl v dobré náladě a úsměvy rozdával na všechny strany. Se svým parťákem Přemkem Bíbou se na turnaji dokonce dostal až do semifinále.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Měli ho odpojit už dávno, smrt je pro něj vysvobozením, řekl o Lauferovi Troška

„Pepa byl samá legrace, jako vždycky na kurtě podával skvělé výkony. Ve volném čase pokuřoval svoje oblíbené doutníčky. O zákroku vůbec nemluvil, vypadal naprosto zdravě. O to větší šok to pro nás všechny byl, když jsme se dozvěděli, co ho potkalo. Držíme mu palce a myslíme na něj. Pepík tenis miloval a našich turnajů se účastnil pravidelně,“ uvedl pro redakci CNN Prima NEWS tenisový trenér Jan Karvay.

V pondělí jdu na zákrok, v úterý volám, řekl příteli

Poslední den před zákrokem pak Josef Laufer trávil v hudebním studiu Zdeňka Hrubého, s nímž připravoval rodinný muzikál Ostrov pokladů. Samotný zákrok považoval za banální. Počítal s tím, že kvůli němu v nemocnici pobude maximálně dva dny.

Poté se měl v plánu vrátit k rozdělané práci. „V neděli, když jsme finišovali, mi řekl: V pondělí jdu na ten zákrok, v úterý ti zavolám a doděláme to. Bohužel ve čtvrtek mi pak volali a sdělili mi, co se stalo. Je to strašné,“ prozradil Zdeněk Hrubý redakci CNN Prima NEWS.

Netušil, že mu zemřela žena

Šance, že se zpěvák a herec Josef Laufer z umělého spánku probere a bude žít plnohodnotný život, se každým dnem snižovaly. V umělém spánku byl čtyři roky a jak pravidelně informovala redakce CNN Prima NEWS, jeho zdravotní stav se nelepšil. Poslední naděje tak v uplynulých měsících pomalu, ale jistě vyhasínaly. V neděli 21. dubna 2024 přišlo definitivní potvrzení - oblíbený herec zemřel.

Josef Laufer před svou smrtí ani netušil, že před několika lety, dva dny před Štědrým dnem, zemřela jeho životní láska, manželka Irena Greifová, s níž se oženil v roce 1969. Kostýmní výtvarnice, které se v mládí pro její krásu říkalo „česká Bardotka“, zemřela ve věku 83 let. V nemocnici ho pravidelně navštěvovala jeho jediná dcera Ester.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herce Jiřího Krampola v poslední době sužují zdravotní problémy. Co řekl o svém stavu?

Tagy: