Platby přes bankomat i telefonáty s útočníkem. Co vše zveřejnila policie o Bendigově kauze?

Jan Bendig odkládá svůj březnový koncert. Podle manažera a přítele, Lukáše Rejmona, je psychicky na dně.

Jan Bendig o kauze mouka

Kamerové záznamy, výpisy z účtů i historie telefonních hovorů. To vše zveřejnila policie v usnesení týkajícím se kauzy útoku na romského zpěváka Jana Bendiga během Slavíků. Tyto důkazy ukazují, že incident, při kterém barman Lukáš Procházka vysypal mouku na zpěváka, byl předem dohodnutý. Podle informací redakce Showtime měl Procházka za tento čin dokonce inkasovat 40 tisíc korun.

„Policejní orgán 1. OET provedl vyhodnocení kamerového záznamu umístěného na budově Fóra Karlín (kde se akce Český slavík konala, pozn. red.). Policejní orgán tyto záznamy vyhodnotil,“ stojí v usnesení, které má redakce ShowTime k dispozici.

ČTĚTE TAKÉ: Hudečková se po smrti Herze nastěhovala do luxusního podkrovního bytu. Jak to u ní vypadá?

Záznamy ukazují pohyb jednotlivých osob před a během incidentu: „Dne 24. listopadu 2023 v čase 19:00:55 je z kamerového záznamu patrné, jak do záběru kamery vstupuje (začerněné místo), kterého následuje (začerněné místo), zastaví se před vchodem do atria Fóra Karlín, kde si (začerněné místo) připravuje svůj mobilní telefon, setrvávají na místě, zdraví se s čekajícími diváky a následně odcházejí mimo záběr kamery. V čase 19:01:33 přichází podél stěny budovy Fóra Karlín na místo muž v červené zimní bundě s bílou čepicí, který postává na rohu budovy, v ruce drží mobilní telefon, jako by něco fotografoval. Poté si sundá žlutou tašku z ramene a s ní něco manipuluje. V čase 19:02:03 hodin muž v červené zimní bundě vchází do atria budovy Fóra Karlín, mimo záběr kamery. V čase 19:02:08 hodin muž v červené zimní bundě vybíhá z atria budovy Fóra Karlín a odbíhá Pernerovou ulicí směrem do centra Prahy.“

Policie vyhodnotila také výpisy z účtu, z nichž jsou podle usnesení „mimo jiné patrné následující transakce, kdy (začerněné místo) byl proveden vklad na účet bankomatem. Tyto vklady se shodují s výpovědí (začerněné místo), kterou učinil do úředního záznamu o podaném vysvětlení podle § 158 odst. 6 trestního řádu.“ Podle informací redakce Showtime se mělo jednat o částku ve výši 40 tisíc korun.

Redakce Showtime dále zjistila, že incident měl pravděpodobně domlouvat Bendigův přítel a manažer v jedné osobě, Lukáš Rejmon, což má dokazovat telefonní komunikace mezi ním a útočníkem. Jméno i telefonní číslo je ale v získaném usnesení začerněné, a tak není možné ověřit, zda ten, kdo s pachatelem mluvil minimálně dvakrát, a to dvě a osm minut, je skutečně zpěvákův partner.

Podle usnesení se ale celý incident odehrál se souhlasem Jana Bendiga.

K incidentu došlo loni 24. listopadu před předáváním cen Český slavík 2023. Bendig ve svém stříbrném třpytivém obleku, připomínajícím bohatě zdobené brnění, pózoval před Fórem Karlín pro fotografy, když se k němu zezadu přiblížil muž a z nákupní tašky vytáhl sáček polohrubé mouky, jehož obsah zpěvákovi vysypal na hlavu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Leoš Mareš exkluzivně popsal dojmy z prvního koncertu turné. Proč se před fanoušky svlékl?

Tagy: