Oblíbený stylista hvězd spáchal sebevraždu. Jan Pokorný měl skočit z okna, bylo mu 39 let

Velká tragédie otřásla světem české módy. Jeden z nejuznávanějších tuzemských stylistů, Jan Pokorný, údajně spáchal sebevraždu skokem z okna. Na informaci upozornil deník Blesk. Pokorný oblékal například modelky Simonu Krainovou nebo Renatu Langmannovou, moderátorku Petru Svobodu či herečku Jitku Schneiderovou. Zemřel v pouhých 39 letech.

Smutnou zprávu deníku Blesk potvrdili pražští policisté i záchranáři. „Včera po 20. hodině jsme vyjížděli k nálezu těla ve vnitrobloku v ulici U Rajské zahrady. Muž narozený v roce 1983 utrpěl zranění neslučitelná se životem. Případ je prověřován jako sebevražda, byla nařízena zdravotní pitva,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Informaci potvrdila také mluvčí záchranářů Jana Poštová. „Po 20. hodině jsme na žádost policie vyjížděli do ulice U Rajské zahrady, kde se nacházel 39letý muž po pádu z výšky. Bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem. Na místo vyrážela lékařská i záchranářská posádka, které pak vystřídal koroner,“ uvedla.

Co Pokorného k činu vedlo, není zatím jasné. Ve světě módy byl ovšem velice uznávaný. Podle infromací webu Nový čas pro ženy dříve spolupracoval také se zesnulou zpěvačkou Ivetou Bartošovou, moderátorkou Kateřinou Kristelovou či s manželkou Karla Gotta Ivanou. „Móda je pro mě práce, koníček i vášeň. Je to nejoblíbenější forma umění, předmět studia a fenomén,“ uvedl Pokorný v roce 2010 v rozhovoru pro slovenský web Nový čas pro ženy.

Móda ho prý přitahovala odjakživa. „Moje maminka pracovala před revolucí jako dělnice v textilním skladu. Na koberce z domova si ani nevzpomínám, protože na nich byly vždycky rozložené střihy z časopisu Burda. Na rozdíl od některých svých kolegů jsem rozdíl mezi sametem a saténem poznal už od útlého dětství. V pěti letech jsem si samozřejmě neuvědomoval, že mě móda zajímá víc než cokoliv jiného, ale svět maminčiných látek, špendlíků a originálních věcí, které pro nás šila, mě přitahoval a určitě mě nasměroval na budoucí cestu,“ doplnil.

Tagy: