Kellnerova dcera bojovala s tlakem diváků. Není lehké závodit, řekla a promluvila o rodině

Anna Kellnerová

Rozhovor s Annou Kellnerovou

Milovat koně je vášeň a Anna Kellnerová jí má na rozdávání. V parkurovém skákání je dvojnásobnou mistryní České republiky v kategorii juniorů a dvojnásobnou mistryní České republiky v kategorii mladých jezdců. Bodovala i během víkendového Poháru národů.

Anna Kellnerová má ve svých 25 letech na svém kontě spoustu ocenění. Teď k nim přidala další. Na mezinárodních parkurových závodech v pražské Chuchli vybojovala spolu s českým reprezentačním týmem stříbro.

„Bylo to těžké. Hlavně po výsledcích z minulého roku, kdy se nám podařilo zvítězit. Člověk pak nastupuje do soutěže nejen s očekáváním sám pro sebe, ale myslím si, že od nás očekávají dobré výsledky i diváci. A my pak samozřejmě cítíme ten tlak, proto nebylo jednoduché takto závodit,“ přiznala Kellnerová.

S koňmi je každý den

Jezdectví se věnuje už od dětství a ke koňům má tak velmi blízký vztah. „S koňmi, se kterými jezdím nebo jsem jezdila, jsem každý den. Myslím si, že jednou nebo dvakrát do měsíce se stane, že mám volno,“ uvedla dcera zensulého českého podnikatele Petra Kellnera s tím, že je důležité umět se zvířetem navázat kontakt. „Pečovat o ně a mít vše pořádně pod kontrolou, protože závody nejsou vůbec jednoduché,“ vysvětlila.

Kellnerová závodí už řadu let a zatím neuvažuje o tom, že by s tím sekla. „U žen je to samozřejmě trochu komplikovanější, protože když pak chtějí založit rodinu, tak nad tím musí přemýšlet a musí tomu uzpůsobit život. Ale jinak jezdectví věkově nijak omezené není. Naopak, čím starší člověk je, tím víc zkušeností má,“ uvedla Kellnerová a přiznala, že v budoucnu by rodinu chtěla.

Tagy: