Zpěv i neuvěřitelná podoba s Gottem. Charlotte sklízí poklony: Táta by byl pyšný, je z ní dáma

Charlotte Ella Gottová a Dara Rolins na koncertě Pocta Karlu Gottovi

Koncert Pocta Karlu Gottovi

Nedělní koncert Pocta Karlu Gottovi se setkal s velkým úspěchem. Na podiu pražské O2 areny vystoupili Marek Ztracený, Václav Noid Bárta, Bára Basiková nebo Monika Bagárová. Mezi nejdojemnější vystoupení ovšem patřil duet Dary Rolins a dcery legendárního zpěváka Charlotte Elly. Na jeviště přišly zpěvačky ruku v ruce.

„Jsem si stoprocentně jistá, že se na nás Karel dívá,“ řekla krátce po svém vystoupení zpěvačka Ilona Csáková. S tím souhlasila i její kolegyně Bára Basiková. „Zrovna jsme si s Ilonou říkaly, jak je to zvláštní. Potkaly jsme tu spoustu lidí, ale Karel nám tu chyběl. Vždycky na těchto velkých akcích býval a přicházel na konec. Určitě ta jeho duše tady je a rezonuje i v písničkách. Ostatně i lidé si přišli na něj zavzpomínat a připomenout si ho,“ pokračovala Basiková.

„Karel miloval potlesk a odezvu od fanoušků. Kolem něj byla obrovská aura a charisma,“ řekla zpěvačka. „Měl výbornou hlášku: ‚Ano, tleskejte, já to mám rád,‘“ zavzpomínala Csáková.

Dobrý pocit z vystoupení měl také Václav Noid Bárta. „Byl jsem překvapený. Už dlouho jsem nezažil koncert tak obřích rozměrů,“ vylíčil zpěvák a přiznal, že byl krapet nervózní. „Zpíval jsem píseň Trezor. Naštěstí jsem se ji nemusel učit. Tuhle písničku mám v repertoáru,“ sdělil.

Mírnou nervozitu zpočátku cítila také zpěvačka Leona Machálková, která měla obavy, zda nezapomene text. „Pak jsem si ale představila, jako by tu Karel seděl. Vždycky jsem v něm měla kolegu, který byl přejícný. Dodnes jsem mu vděčná za to, co pro moji maličkost udělal a co mi řekl. Byl to férový chlap a vždy gentleman,“ řekla Machálková.

„S Karlem jsem na téhle scéně vystupoval před čtyřmi lety. Povídali jsme si u piana… Kromě toho skvělého humoru bych si přál umět to, co on. Umět se uklidnit a umět takříkajíc gentlemansky odmítnout. Karel byl pro mě velkou inspirací,“ uvedl zpěvák Marek Ztracený.

Charlotte je Karlovi hodně podobná

Vzpomínkový koncert vyšel na Den otců a pokračovat bude v pondělí večer. Gott si měl koncert přitom ještě před smrtí sám naplánovat. „Jsem ráda, že se podařilo uskutečnit i toto manželovo přání. Po úspěšném vydání jeho autobiografie Má cesta za štěstím a premiéře celovečerního dokumentu Karel je tento koncert další z projektů, které ještě za svého života sám načrtnul a my se snažíme jeho představu co nejlépe naplnit,“ řekla Ivana Gottová v oficiální tiskové zprávě.

Jedním z nejdojemnějších vystoupení byl duet Gottovy dcery Charlotte Elly a slovenské zpěvačky Dary Rolins. „Tenhle večer je hodně o emocích. Musím říct, že jsem utírala i slzy, když dozpívala Darinka se Charlottkou. Ona byla celou dobu nervózní a chodila po zákulisí, ale na jevišti to dala jako velká dáma,“ vylíčila jejich kolegyně Markéta Konvičková.

Aby si dodaly zpěvačky odvahy, při příchodu na jeviště se držely za ruce. „Ze začátku mi to tam trošku ujelo, ta poloha je přece jenom nízká,“ uvedla po svém vystoupení Rolins s tím, že jí zpívaní teď občas komplikují rovnátka. „Mám rovnátka, držím s dcerou basu. U toho zpívání mi to občas zasviští,“ přiznala.

Na svou mladší kolegyni byla ale velice pyšná. „Je to pro všechny takové delikátní, speciální a dojemné. Charlotte je mu hodně podobná, ale je mnohem krásnější. Jak tam tak stála, držela jsem ji za ruku a obě jsme si to moc užily. Karlovi bych jenom tak vzkázala, že jsem na Charlottku dohlídla a že to zvládla na jedničku. Byl by na ni extrémně pyšný,“ uvedla zpěvačka.

Tagy: