Divokým dnům ve Varech i rolím princezen odzvonilo, říká Podzimková. Má nečekanou zálibu

Herečka Eva Podzimková, za svobodna Josefíková, v pořadu Oplatky se nepečou

Oplatky se nepečou: Eva Podzimková

Když jsem jezdila do Karlových Varů za svobodna a s batohem, tak bývaly divoké, letos je to takové klidnější a chci s nimi seznámit maminku a dceru. V pořadu Oplatky se nepečou to uvedla herečka Eva Podzimková, fanouškům spíše známá pod svým jménem za svobodna Josefíková. Nejedná se však o jedinou změnu, kterou dnes maminka dvouleté dcery zažívá. „Už je asi konec princezen a možná nastal začátek potvor, což mě herecky baví. Myslím, že jsem to podpořila i účesem – princezna už nebude,“ konstatovala. Prozradila i svou neobvyklou zálibu.

Letos si Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech Podzimková užívá jako dámskou jízdu se svou dvouletou dcerou Lotou a maminkou. „Máme to pojaté tak nějak rodinně. Takže opravdu chodíme na filmy, užíváme si společně a je to bezvadné,“ pronesla herečka.

„Když jsem do Varů jezdila za svobodna, s batohem, tak bývaly divoké. A opravdu batůžkářské, trampské pomalu. Bylo mi asi 20, když jsem tady byla poprvé. Spali jsme někde na ubytovně nebo v tělocvičně na karimatkách, byl to velký punk. Poté, díky filmu Fair Play, když jsme tady byli poprvé jako delegace, se pro mě Vary trochu proměnily,“ pokračovala. Dostávala pozvánky na akce, projekce a navštěvovala nejrůznější salónky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalisté jsou často záletní, ale ne hloupí, říká Kouba. Role dědečka ho rozněžnila

„Noci jsem trávila v hotelu, ale pořád to bylo divoké – i když jsem byla svobodná nebo bezdětná,“ zdůraznila. Pod pojmem „divoké Vary“ si však lidé nemají představovat nic šíleného. „Chodilo se z filmu na film a pak na večírek. Asi nic speciálního si pod tím člověk představovat nemusí, byla to asi klasická mladická festivalová nerozvážnost,“ podotkla. Ačkoliv i nyní jako maminky si s kamarádkami na festivalu „vyhodí z kopýtka“, je vše klidnější. „Letos bych chtěla tak nějak ukázat a seznámit maminku a dceru s Vary a udělat to takové klidné,“ doplnila.

Nejedná se však o jedinou změnu, kterou nyní zažívá. „Už je asi konec princezen a možná začátek nějakých potvor, což mě herecky baví. V seriálu 7 schodů k moci to byla úžasná herecká příležitost, za kterou jsem moc vděčná. Těším se, že ho uvidí řada lidí a seriál je bude bavit. Scénář je opravdu krásný, k vidění je seriál na prima+. Kdo neviděl, ať se podívá,“ lákala herečka.

Řemeslnictví do vínku

Od rolí princezen ji odsouvá i nynější vzhled. „Myslím, že i účesem jsem podpořila, že princezna už to nebude, přeci jen na to nemám vlasy, věk a podobně,“ doplnila. Mimo jiné promluvila i o svém soukromí, konkrétně jedné nečekané zálibě. „Skládání nábytku z jednoho nejmenovaného řetězce a podobné věci – to zbožňuji. Strašně mě to baví, to je moje láska. Nesmírně si u toho odpočinu,“ prozradila s tím, že vždy jí po podobných manuálních pracích jeden kousíček přebývá.

„Myslím, že to mám po tátovi, a vůbec, když jsem vyrůstala, tak v mých šesti letech naši stavěli svépomocí dům, takže jsem trávila dětství na stavbě. A tam to vše začalo. Do vínku bychom mohli Lotě vnést trochu toho řemeslnictví. Mám ráda manuální práci, tak třeba se to poštěstí,“ dodala.

Tagy: