Fotbalisté jsou často záletní, ale ne hloupí, říká Kouba. Role dědečka ho rozněžnila

Bývalý fotbalista a mnohonásobný reprezentant Petr Kouba

Oplatky se nepečou: Petr Kouba

Dnes již bývalý fotbalista Petr Kouba se živí jako trenér brankářů v reprezentaci do 21 let. Vedle toho zastává další významnou roli – před necelým rokem se stal dědečkem. „Jsem šťastný a užívám si to plnými doušky,“ svěřil se Kouba v pořadu Oplatky se nepečou. Zároveň se pokusil vyvrátit některé fámy, které o fotbalistech kolují.

Na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary zavítala řada známých osobností včetně sportovců. Mezi nimi nechyběl ani vicemistr Evropy ve fotbale z roku 1996 Petr Kouba. Ten se v pořadu Oplatky se nepečou, který se natáčel přímo v lázeňském městě, rozpovídal o své práci i soukromí. „Jsem trenér brankářů, to mě baví. Myslím si, že mám klukům co nabídnout,“ sdělil mnohonásobný reprezentant.

Přiznal, že ve svých 54 letech pociťuje úbytek sil, a to hlavně při tréninku. „Potřeboval bych kopat silně, dávat tvrdé rány, aby to klukům něco dalo, protože jsou to ve jednadvaceti letech dospělí chlapi. Tam už mi ale síly odcházejí a razance není taková, takže musím vymýšlet tréninky tak, aby se jim dostalo toho, co si zaslouží,“ řekl. „Jinak co se týče mysli a životního nastavení, tak tam jsem pořád mladý,“ doplnil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tomáš Kraus po boku filmových hvězd ve Varech. Je to splnění snu, říká o roli v pivním spotu

V rozhovoru s reportérkou Andreou Ježkovou pohovořil i o své roli dědečka. „Už jsem dědečkem deset měsíců a jsme z toho s manželkou nadšení. Maxíka máme často doma, takže jsem šťastný. Užívám si to plnými doušky. Toho, co jsem nemohl u dětí, protože jsem byl s fotbalem často pryč, si teď snažím s Maxíkem co nejvíce užít. Jsem rozněžnělý a nadšený. Když ho vidím, vždycky pookřeju,“ přiznal.

Máme chytré i hloupé

Poté promluvil o plánech na léto. „Teď mě čeká odpočinek. Pojedeme na kratší dovolenou do jižních Čech. Chci relaxovat, zvlášť teď po tom šampionátu, kdy jsme nešťastně vypadli,“ řekl.

Vyvrátil i některé mýty, které o fotbalistech kolují. Rozhodně prý nesouhlasí, že jsou hloupí. „Mrzí mě, že se o fotbalistech takto smýšlí, protože to samozřejmě není pravda. Stejně jako každá jiná skupina i my máme chytřejší a hloupější lidi,“ pronesl. S tím, že jsou často záletní, ale souhlasí. „Kluci mají více možností, jsou víc na očích a holkám se asi líbí. Když má navíc hezký mladý kluk i dost peněz, tak je celkem zajímavá partie, ne?“ tázal se moderátorky Kouba. Sám přitom do této kategorie nespadá. Dvaatřicet let je totiž šťastně ženatý.

Tagy: