Druhá svatba Vaša Patejdla byla unikátní. O sedmnáct let mladší ženu si vzal v sídle papeže

Zesnulý zpěvák, klávesista, spoluzakladatel slavné slovenské skupiny Elán Vašo Patejdl rád vzpomínal na svou druhou svatbu. Před osmi lety se s láskou Miluší, která byla o 17 let mladší a s níž měl syna Benjamína, brali ve Vatikánu.

Vašo Patejdl, který nečekaně zemřel po krátké, těžké nemoci ve věku 68 let, se během života ženil dvakrát. S první manželkou Alenou, s níž prožil téměř třicet let, měl dva syny: Václava a Roberta. Pak se zamiloval do Češky Miluše. V roce 2008 se jim narodil syn a v roce 2015 se vzali. Vzhledem k tomu, že byli oba pokřtění, rozhodli se pro církevní sňatek a vzali se ve Vatikánu.

„Asi rok předtím jsme tam byli s Amforou (fotbalový tým českých a slovenských hvězd, pozn. red.). Bylo nám nabídnuto, že kdo by do toho chtěl praštit, není problém to tam zařídit. Přišlo mi to jako dobrá výzva. Stejně jsme se chtěli brát,“ svěřil se dříve hudebník redaktorovi CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krutý osud pěveckého idola 80. let Arnošta Pátka. Nádor mu znetvořil obličej, umíral v naprosté chudobě

Ve Vatikánu si museli pobyt nečekaně prodloužit

Přípravy na svatbu měla na starost jeho žena. „Je úžasná. Já se v podstatě nemusel o nic starat,“ dodal Vašo. Svůj velký den si maximálně užili. Nechyběly ani dramatické chvíle, na něž však s odstupem let vzpomínal s úsměvem. Při odletu z Itálie domů začal hořet terminál, letadla stála, a proto si svůj pobyt museli o den prodloužit.

S Miluší se Vašo seznámil na koncertě svého Elánu. Po něm odešel s dalšími kolegy z kapely na večeři a ve stejném podniku se objevila i krásná Miluška. Začali si spolu nezávazně povídat, až mezi nimi přeskočila pomyslná jiskra.

Mohli jste přehlédnout: Smutná zpráva, která zasáhla svět hudby. Podrobnosti ve videu níže.

Tagy: