Exmanžel Katy Perryové čelí obvinění ze znásilnění. Jeho obětí je i nezletilá dívka

Britský komik a herec Russell Brand čelí obvinění ze znásilnění a sexuálního obtěžování minimálně čtyř žen. Bývalý manžel popové hvězdy Katy Perryové se měl těchto činů dopustit v letech 2006 až 2013. Jedné z napadených bylo tehdy pouhých šestnáct let. Postupně se začínají ozývat další oběti. Herec všechna obvinění odmítá.

V době, kdy se měly všechny případy stát, byl herec na vrcholu své slávy a také ženatý se zpěvačkou Katy Perryovou. Hrál v hollywoodských filmech. Zazářil například ve snímku Arthur po boku Helen Mirrenové či ve filmu Pohádky na dobrou noc, kde si zahrál vedle hvězdného Adama Sandlera. Pracoval v rozhlasové stanici BBC Radio 2 a televizi Channel 4.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda seriálu Zlatá sedmdesátá míří do vězení. Za znásilnění si odsedí 30 let až doživotí

Už tehdy se o něm mluvilo jako o sexuálně závislém. Ve studiu se měl svlékat a mít nevhodné poznámky vůči hlasatelce. Kvůli závažnému porušení redakčních pravidel musel Brand v roce 2008 BBC opustit, píše se v oficiálním prohlášení společnosti.

Pikantní je, že reportáž o případech čtyř zneužitých žen přinesl jeho bývalý zaměstnavatel, televize Channel 4 spolu s deníky Sunday Times a The Times.

První z žen tvrdí, že byla Brandem znásilněna v jeho domě v Los Angeles. Jak uvádí BBC, z téhož dne existují lékařské záznamy o ošetření ženy v krizovém centru pro znásilněné. Novinářům tehdy poskytla textové zprávy, v nichž nedlouho po útoku hercovi napsala, že se cítí zneužitá. On reagoval posměšně. Podle informací magazínu Page Six herec během znásilnění v červenci 2012 neměl použít kondom.

Druhé oběti v době napadení bylo pouhých šestnáct let, zatímco komikovi bylo jednatřicet. Vypověděla, že ji Brand během tříměsíčního vztahu nejen citově zneužíval a neustále kontroloval. Během sexuálního aktu ji měl dusit penisem.

Třetí ze zneužitých tvrdí, že byla sexuálně napadena, když byli kolegové. Brand měl své oběti po aktu vyhrožovat právními kroky, pokud promluví. Čtvrtá popsala sexuální napadení, ale i fyzické a citové týrání.

Po uveřejnění obvinění, že je Brand sexuální predátor, kontaktovalo deník The Times několik dalších žen. „Tato tvrzení nebudou zveřejněna hned. Musíme je důkladně prověřit, což vyžaduje obrovské množství práce,“ řekla redaktorka Rosamund Urwinová pro BBC Breakfast.

Herec vinu popírá

Russell Brand obvinění ze závažných trestních činů popírá. V pátek uveřejnil na sociálních sítích video, v němž tvrdí, že je cílem koordinovaného útoku.

„Obvinění se týkají doby, kdy jsem byl na vrcholu, neustále jsem se objevoval v novinách i ve filmech, a jak jsem psal obsáhle ve svých knihách, byl jsem opravdu hodně promiskuitní,“ zmínil herec ve videu s tím, že všechny jeho vztahy byly ale naprosto dobrovolné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zmizelou studentku z Bratislavy našli zbitou a pořezanou. Policie vyšetřuje znásilnění

Tagy: