Fixace na otce byla extrémní, říká Nesvadbová. Prozradila, co jí zachránilo život

Spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová měla se svým otcem velice blízký vztah. Když jí před necelými 18 lety zemřel, byla z toho zdrcená, stejně jako její maminka. Rozhodla se proto učinit zásadní krok, který jim prý v té době zachránil život. Vzala svou maminku, půlroční dceru Bibianu a odstěhovaly se společně z pražských Vinohrad do vesničky Měchenice, kde žijí dodnes. Nesvadbová o tom vyprávěla v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Nesvadbová se narodila v Praze do rodiny dvou psychiatrů, otec Josef byl navíc také známým spisovatelem. „Byli jsme jako tři mušketýři. Hodně času jsme trávili spolu, byť táta převážně psával,“ svěřila se autorka několika bestsellerů moderátorce Radce Červinkové. „Vyrostla jsem jako terapeuticky vychované dítě. Naši mě vždycky brali jako dospěláka. Dětství bylo ve společnosti dospělých lidí, kteří se zajímají o literaturu nebo medicínu. Bylo krásné a láskyplné,“ popsala.

Když její tatínek v roce 2005 zemřel, velice silně ji to zasáhlo. Přesto se snažila udržet na nohou. „Kdybych tenkrát spadla, tak spadne i Bí, které bylo půl roku a úplně se zhroutí máma, pro kterou byl otcův odchod nesmírně těžký. Hodně mi pomohla moje bytostná přítelkyně Pavlínka Saudková,“ popsala Nesvadbová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: „Přeburešováno“ ještě není, vzkázala hvězda seriálu ZOO. Herečka získala hudební cenu

Na svého otce byla podle svých slov extrémně fixovaná. S jeho odchodem se proto zkoušela vyrovnat po svém. „Enormně dlouho mi trvalo a myslím si, že ani teď ještě nejsem tak daleko, abych došla ke smíření. Možná to ani nejde, když ti ze života odejde někdo, koho jsi hluboce milovala. Ten člověk ti nastálo chybí. Třeba už pak míň, ale ta díra tam je. Můj otec byl pro mě jedním z nejdůležitějších lidí na světě,“ uvedla Nesvadbová s tím, že „tu díru“ se snažila zocelit i pomocí hypnózy. „Šrám na duši nepřestal bolet, ale naučila jsem se ho akceptovat,“ doplnila.

Nakonec jí velmi pomohlo stěhování. „Zavřela jsem vinohradský byt, sbalila několikaměsíční Bibianu, psa, maminku a odjela na vesnici, kde už jsem zůstala. Bez nadsázky si myslím, že nám ten dům i změna prostředí tenkrát zachránily život,“ dodala.

Celý rozhovor si můžete poslechnout v repríze pořadu Povídej v neděli 16. července od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: