Hvězdná herečka v problémech. Měla srazit lyžaře, skončila u soudu a zuří

Nepříjemná událost se na sjezdovce odehrála už v únoru 2016, do soudní síně v americkém státě Utah ale zamířila až tento týden. Šestasedmdesátiletý Terry Sanderson zažaloval slavnou herečku Gwyneth Paltrowovou kvůli tomu, že jej měla při lyžování v Utažských horách srazit a způsobit mu vážné zdravotní problémy. Herečka ale reagovala protižalobou, v níž tvrdí, že Sanderson naopak srazil ji, poté se jí měl dokonce omluvit. Informaci přinesl web americké CNN.

CNN se dostala k soudním dokumentům v roce 2019. Sandersonova žaloba v nich uvedla, že „lyžování se jí (Paltrowové) vymklo kontrole a tvrdě ho srazila, omráčila ho, způsobila mu zranění mozku, čtyři zlomená žebra a další vážná poranění“. K tomu bývalý optometrista podle CNN dodal, že slavná herečka a její instruktor po incidentu odjeli a nechali jej bez lékařské pomoci.

ČTĚTE TAKÉ: Úchvatný comeback Adamczykové pokračuje. Po zlatu z MS už má pódium i ve Světovém poháru

Paltrowová naopak tvrdí, že Sanderson srazil ji. „Užívala si lyžování s rodinou na prázdninách v Utahu, když ji z vrchu jedoucí žalobce srazil. Utrpěla zásah do celého těla, žalobci následně vyjádřila své naštvání a ten se omluvil. Byla otřesena a rozhořčena, ačkoliv se incident odehrál ráno, na lyže už si ten den nestoupla,“ sdělila protižaloba.

Původně Sanderson žaloval Paltrowovou o 3,1 milionu dolarů (víc než 68 milionů korun), tuto částku ale snížil a nyní podle soudních dokumentů žádá něco přes 300 tisíc dolarů (6,6 milionu korun) za způsobenou škodu.

Herečka známá mimo jiné z populárního Iron Mana žádá odškodnění jeden dolar a uhrazení nákladů na právníka. Očekává se, že soud bude trvat asi týden.

Advokát Paltrowové zároveň potvrdil porotě, že budou vypovídat i členové rodiny, kteří v době incidentu byli společně s ní v lyžařském středisku Deer Valley. Jestli bude vypovídat i samotná herečka, zatím není jasné.

Podle zdroje obeznámeného se situací byl právě Sanderson ten, kdo měl do herečky narazit. „S žalobou čekal tři roky, protože jeho případ nechtěl nikdo vzít,“ domníval se zdroj pro web CNN.

Žaloba naopak tvrdí, že lyžařský instruktor Christiansen, který Paltrowovou doprovázel, ale nebyl přímým svědkem srážky, „falešně“ obvinil Sandersona ze zavinění incidentu.

Tagy:
lyžování Utah srážka herečka Gwyneth Paltrowová Terry Sanderson