Herec Marian Roden si pořídil dům vedle bratra Karla. Život na venkovském statku ho baví

Herec Marian Roden, který 31. května oslavil šedesáté narozeniny, žije tak trochu ve stínu o dva roky staršího bratra Karla, který dokázal prorazit i v Hollywoodu. Na jeho úspěchy a slávu ale prý nikdy nežárlil. Jaký spolu mají vztah?

Marian a Karel Rodenovi mají mnoho společného. Nejen stejnou krev, ale i profesi, zájmy a dokonce i měsíc narození. Oba přišli na svět v květnu. Jejich tatínek a dědeček byli herci, maminka zdravotní sestra. Mariana to k herectví původně netáhlo, pro tento umělecký obor se rozhodl až v době, kdy jeho o dva roky starší bratr Karel studoval na DAMU.

ČTĚTE TAKÉ: Život na zámku? Pro Karla Rodena, Matěje Stropnického nebo Roberta Kodyma splněný sen. Jak to u nich vypadá?

Nakonec vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka a stal se stejně jako Karel úspěšným hercem. Před kamerou dokáže přesvědčivě ztvárnit role komediální i vážné. Nejvíce ho proslavil film 2Bobule, zahrál si také v seriálech Vinaři, Kapitán Exner, Mordparta nebo Polda.

Přestěhoval se za bratrem do statku

Dětství prožil idylické a rád na něj vzpomíná. S bratrem Karlem, který v květnu oslavil 62. narozeniny, se milovali, pak se v době puberty nenáviděli, ale v dospělosti si k sobě znovu našli cestu. Od té doby tvoří nerozlučnou sourozeneckou dvojici. Marian si dokonce pořídil domek v areálu hospodářského dvora u zámku na Příbramsku, který zvelebuje právě jeho bratr Karel.

Chová koně i lovecké psy

Vídají se tak v podstatě každý den. Mají společné záliby, kromě herectví je to především láska ke zvířatům. Oba milují koně. Karel v mládí chtěl jezdit v Chuchli závody, on zase drezúru. „Bydlíme vedle sebe, máme hezký vztah, jsme v pohodě, máme se rádi. Jeden druhému přejeme to nejlepší,“ prozradil redaktorovi CNN Prima NEWS mladší z Rodenů.

Mezi jeho koníčky patří rovněž myslivost, které se věnuje ve volném čase v okolních lesích. Rád chodívá na hony a chová také lovecké psy.

Za svůj pravý domov ale stále považuje České Budějovice, kde se narodil. Ve městě pod Černou věží žil do svých pětadvaceti let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dům z legendárního filmu Sám doma je na prodej. Jaká je jeho cena?

Tagy: